SNIMAJU EDUKATIVNE MATERIJALE Slatinski Dječji vrtić “Suncokret” u domovima svojih polaznika

I Dječji vrtić Suncokret iz Slatine pridružio se velikom broju vrtića u Republici Hrvatskoj koji, u vrijeme obustave rada zbog pandemije koronavirusa, snimaju edukativne materijale za svoje polaznike.

Raznovrsni, zanimljivi i poučni sadržaji koje odgojitelji svakodnevno pripremaju olakšat će i uljepšati djeci vrijeme dok im vrtić ponovno ne otvori svoja vrata. Krenuli su u virtualnu avanturu koju su nazvali “Vrtić kod kuće”. Zbog zaštite djece, njihov virtualni vrtić ustrojen je kao zatvorena grupa u kojoj pristup imaju samo roditelji polaznika vrtića u Slatini i Mikleušu. Budući da su svjesni brojnih opasnosti koje krije internet, posebno za djecu kao najranjiviju skupinu društva, za objavljivanje djece i njihovih radova u virtualnom vrtiću roditelji im daju svoju suglasnost.

-Odlične su povratne informacije, a pristižu i dječji radovi kojima se svi mališani jako vesele jer tako, na neki način, komuniciraju sa svojim prijateljima. Svakodnevno dobivamo upite roditelja kada će vrtić započeti s radom, jer djeci jako nedostaje društvo za igru. U vrtiću smo otvorili mogućnost prihvata djece koje roditelji zbog svojih poslovnih obveza ni na koji drugi način ne mogu zbrinuti, no nitko od roditelja nije nam se javio s takvom potrebom. Iako smo formalno zatvoreni, u našem vrtiću u Slatini i u Mikleušu vrlo je aktivno i živo, a odgojitelji ulažu veliki trud da djeci olakšaju vrijeme koje provode zatvoreni kod kuće – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

DSC01646 Custom
foto: DV Suncokret

Nadaju se da će se ostvariti najava Stožera civilne zaštite da svi vrtići započnu s radom 11. svibnja, jer im djeca jako nedostaju.

-Svi naši korisnici usluga od 16. su ožujka u potpunosti oslobođeni plaćanja vrtića. Iako, kao privatni vrtić nemamo mogućnost da jedinice lokalne samouprave koje sufinanciraju rad vrtića preuzmu na sebe i dio roditeljskih subvencija, svih 10 zaposlenika našeg vrtića i dalje su u radnom odnosu i ugovori o radu im se neće prekidati. Dat ćemo sve od sebe da se naš odgojno-obrazovni rad nastavi prema planu i programu i da djeca, kada se vrate u vrtić, ne osjete ovu krizu koja nas je sve pogodila. Mjere zaštite za vrtiće nadležne službe još uvijek nisu propisale, no kada nam upute stignu mi ćemo ih se strogo pridržavati kako bismo izbjegli ugrozu zdravlja kako djece, tako i njihovih roditelja i svih naših zaposlenika – zaključila je S. Dupan-Lovrić.

(www.icv.hr, adf, DV Suncokret)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content