Stanje u prometu prošlog tjedna: Motociklist kroz naselje vozio duplo više od dozvoljenog

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna evidentirane su samo 2 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Ukupno je utvrđeno 37 prekršaja, od kojih 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 22 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 1 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.48 g/kg utvrđena je u nadzoru prometa u nedjelju, 19.04. u 16.40 sati u Orahovici, kod vozača starosti 48 godina koji je zatečen kako upravlja osobnim automobilom.

Najveća brzina kretanja vozila od 140 km/h izmjerena je u nedjelju, 19.04. u mjestu Šaševo, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač motocikla.

Uhićene su dvije osobe, jedna zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a druga zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje i to vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole. (PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content