Stipendije za maturante, buduće studente Računarstva na Visokoj školi u Virovitici

Zagrebačka tvrtka MCS Grupa d.o.o. raspisala je natječaj za stipendije koje su namijenjene maturantima, budućim studentima Računarstva na Visokoj školi u Virovitici.

Maturanti, korisnici stipendije, imat će tako od prvog dana financijsku pomoć tijekom studiranja, koja će od početnih 1.000,00 kn mjesečno rasti do čak 3.000,00 kn mjesečno. Nakon završenog studija čekat će ih siguran posao u struci sa zagarantiranom plaćom koja je uobičajena kod poslodavca (prema javno dostupnim FINA podacima prosječna neto plaća u 2018. godini iznosila je 7.293,69 kn).

Kako nam je rekao dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić, stipendija će privući maturante na studij Računarstva, koji bi već na samom početku studija imali zacrtan smjer razvoja vlastite karijere. Ta karijera ne mora nužno biti vezana za točno određenu lokaciju, pa tako niti Zagreb, s obzirom na specifičnost posla u ICT sektoru. „Osobno bih volio da naši budući stručni prvostupnici inženjeri računarstva ostanu ovdje, na području županije, a da imaju otvoreno tržište, za početak u cijeloj Hrvatskoj, a kasnije i šire. To im ova struka definitivno omogućava“, podvukao je Jukić.

Nikola Juranić, voditelj prodaje i marketinga u MCS Grupi, naglasio je kako posla u ICT sektoru ima dovoljno za sve, ali ono što nedostaje su kvalitetni ljudi. „Kako bismo naš tim kontinuirano širili mladim ljudima, odlučili smo se početi stipendirati buduće inženjere na samom početku školovanja“ pojasnio je Juranić strategiju tvrtke. „U suradnji s Visokom školom Virovitica naši stipendisti moći će slušati odabrane izborne predmete, odrađivati studentsku praksu i raditi preko studentskog servisa kod nas kao stipenditora, ovdje napraviti završni rad i na taj način čim završe studij ući u razvojni proces kod nas kao poslodavca“, zaključio je Juranić.

Zanimljivost stipendije je da prvih šest mjeseci studiranja traje probni rok, tijekom kojeg je iznos stipendije 1.000,00 kn mjesečno. Ukoliko nakon probnog roka student ili stipenditor ne budu zadovoljni postignutim, ugovor se može i raskinuti, a student nije obvezan vraćati isplaćeni iznos stipendije. Sve informacije o stipendiji i jednostavnom postupku prijave mogu se pronaći na web stranici www.mcs.hr/stipendije. (promo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content