Svim učenicima i profesorima Županija će nabaviti potrebna zaštitna sredstva za održavanje ovogodišnje državne mature

Svim učenicima i profesorima Virovitičko-podravska županija će nabaviti potrebna zaštitna sredstva za održavanje ovogodišnje državne mature. Najavio je to virovitičko-podravski župan Igor Andrović na drugom virtualnom kolegiju s ravnateljima srednjih škola koji je održan u organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju, uz nazočnost pročelnice Vesne Šerepac, Martine Bunić iz navedenog odjela te zamjenika župana Darka Žužaka.

Tema sastanka bili su upisi u prvi razred srednje škole u školskoj 2020./2021. godini. Virovitičko-podravska županija ima slobodnih 868 mjesta za upis u prvi razred srednje škole. U novoj školskoj godini, dvije srednje škole dobile su odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje novih programa. To su Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica, za zanimanje Agroturistički tehničar te Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača za zanimanje Poslovni tajnik. U osnovnim školama Virovitičko-podravske županije ukupno je 769 učenika završnih razreda, ali se, kao i do sada, uz učenike s područja naše županije, očekuje i zainteresiranost iz susjednih županija.

Kako bi se približili potencijalnim kandidatima koji će nastaviti neki od programa u školama Virovitičko-podravske županije, škole će napraviti video materijale koji će biti dostupni na njihovim internetskim stranicama te tako učenicima osnovnih škola omogućiti dostupnost i opremljenost svakog od programa koji se nudi. (vpz.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content