Unatoč situaciji s koronavirusom i obustavi rada Ureda, HVIDR-a Orahovica i dalje brine o braniteljima

Kako svim građanima tako i populaciji branitelja, u ovim je trenucima pomoć i podrška najvažnija. Nije važan oblik ili način komunikacije, važno je da s druge strane netko spreman podijeliti makar i toplu riječ. Branitelji su danas jedna od najosjetljivijih populacija koja itekako zaslužuje svu moguću pažnju i zato je potez udruge HVIDR-a Orahovica, u vrijeme ovog mučnog stanja s koronavirusom, hvalevrijedan. Naime, predsjednik HVIDR-e Stjepan Varaždinac i administrator Dino Mataz stavili su se na raspolaganje braniteljima za svaki vid pomoći, naravno prema pravilima Nacionalnog stožera, što će reći virtualnim i telefonskim putem.

-Naš rad nije prestao, čak dapače sada smo u administraciji aktivni možda i više nego ikada. Projekte stvaramo svaki dan, smišljamo nove ideje kako bi olakšali braniteljima život u današnjoj teškoj situaciji, ne samo što se tiče korone, nego općenito. Na vratima našeg ureda stoje telefonski brojevi predsjednika i administratora koji su dostupni 24 sata na dan i tu smo ako možemo pomoći. Isto tako nekoliko puta u tjednu dođemo do ureda kako bi provjerili poštanski sandučić kako bi i na taj način mogli komunicirati. Svi zapravo jedva čekamo da sve ovo završi pa da se vidimo s našim braniteljima na onoj nužnoj čašici razgovora – kaže administrator HVIDR-e Orahovica Dino Mataz. Predsjednik Stjepan Varaždinac naglašava koliko je zapravo važan taj bilo kakav kontakt.

-I sam sam hrvatski branitelj i znam koliko jedan običan razgovor znači za nas. Zato smo i odlučili, zapravo nije tu bilo niti nekakve velike odluke, nekako se to samo od sebe podrazumijevalo, da budemo konstantno dostupni. Otkako je počelo sve ovo s koronavirusom imali smo dosta poziva, i sve smo riješili učinkovito i na vrijeme i zato pozivam sve hrvatske branitelje da ukoliko imaju bilo kakvu potrebu, neka nam se jave – kaže Varaždinac. HVIDR-a Orahovica prijavila je nekoliko projekata na natječaje Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije i Grada Orahovice, i samo se očekuje završetak pandemije:

-Imena poginulih hrvatskih branitelja se nikada ne smiju zaboraviti, obljetnice se moraju održavati, a želimo i dalje činiti sve kako bi pokazali veliku vrijednost svakog hrvatskog branitelja – zaključio je Varaždinac. (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content