Uskrsna čestitka župana virovitičko-podravskog Igora Androvića

Župan virovitičko-podravski Igor Andrović uputio je čestitku svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije:

Pred nama je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, blagdan Kristova uskrsnuća i pobjede života nad smrću. Nažalost, ove godine Uskrs ne dočekujemo kao nekada. Dočekujemo ga u vremenima ugroze za sve nas, naše obitelji, naše bližnje. Danas nam više nego ikada treba nada i Božji blagoslov, više nego ikada moramo imati vjere i ljubavi prema našim bližnjima, prema onima koji su sami. Danas nam treba ljubav i zahvalnost prema svima onima koji u ova teška vremena sprječavaju širenje bolesti COVID 19, koja se tako zlokobno nadvila nad svijetom koji poznajemo. I zato danas, skrušeno, sklopljenih ruku molimo za snagu i Božji blagoslov našim zdravstvenim djelatnicima, policajcima, vatrogascima, našim poljoprivrednicima, volonterima u borbi protiv nevidljivog korona virusa, u najvećem iskušenju za ljudski rod u ovom stoljeću. Svi oni, znani i neznani, bdiju nad nama, baš onako kako je vjera u Krista, kroz stoljeća, bdjela nad hrvatskim narodom, dajući mu snagu i nadu za bolje sutra.

Dragi moji prijatelji, čeznem za danom kada ćemo se moći zagrliti, ponovno slobodno odigrati nogometnu utakmicu na slavonskim ravnicama, s djecom prošetati plodnim poljima, pohoditi svete misu u našim hrvatskim crkvama, veseliti se našim zajedničkim uspjesima. No, do toga dana nam treba tako malo, a opet tako puno. Ustrajmo, ostanimo doma kako bi u budućnosti ponovno imali sve ono što nam je ova bolest oduzela.
Borba protiv koronavirusa je borba za bolje sutra, svjetliju budućnost za sve nas, ali ponajprije za budućnost naše djece. Onako kako je Krist na križu pobijedio smrt, pobijedimo i svi mi, strpljivo, ponizno i ustrajno, ali i snažno i odlučno ovog nevidljivog neprijatelj koji se nadvio nad svima nama kako bi nam Uskrs ponovno bio kao nekada. Izdržimo da bismo živjeli. Sretan vam Uskrs.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content