Virovitičko-podravska policija obavlja redovne kontrole na punktovima diljem županije i na kućnim pragovima osoba u samoizolaciji

Otkako je na snagu stupila Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te prateća Odluka županijskog Stožera civilne zaštite o privremenom zatvaranju prometa na dionicama županijskih i lokalnih cesta koje graniče sa susjednim županijama, virovitičko-podravska policija dnevno prekontrolira prosječno 3.500 osoba u 3.000 vozila.

– Kontrole vršimo na 6 stalnih punktova na glavnim prometnim pravcima na ulasku u županiju, a unutar županije dnevno uspostavljamo prosječno 10-ak povremenih punktova na kojima se prosječno kontrolira oko 500 osoba – rekao je načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, dodavši kako je cilj ovih kontrola uz provjeru propusnica, spriječiti kršenje mjere samoizolacije.

Kontrolu osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije tako osim na kućnoj adresi i po dojavama građana, kontroliraju i na stalnim i povremenim punktovima diljem županije. Kako kaže, na povremenim punktovima do sada nisu zabilježili nijedno kršenje mjere samoizolacije, već samo kretanje bez propusnice.

Trenutno se oko 300 osoba nalazi u samoizolaciji, kaže načelnik, i dodaje kako je velik broj onih kojima je istekla 14-dnevna mjera.

– Do jučer smo ukupno zaprimili 31 dojavu o kršenju mjere samoizolacije, ukupno je provjereno 168 osoba, a u 13 slučajeva je utvrđeno kršenje – rekao je S. Knežević.

Kada je riječ o osobama bez propusnice, njih je do sada zatečeno 116.

– Cilj nam nije represija, već sprječavanje širenja zaraze koronavirusom. Ne želimo da neodgovorni pojedinci budu uzrok nekontroliranog širenja virusa na našem području. Do sada smo dvije osobe zaustavili na ulazu u županiju, a kojima je bila izrečena mjera samoizolacije, jednako tako prije uspostavljanja ovih punktova, osobe s našeg područja kojima je također bila izrečena mjera samoizolacije zatečeni su čak u Zagrebu. U sve aktivnosti kontrole su se uključili vatrogasci, udruge i civilna zaštita i hvala im na tome – rekao je načelnik Knežević i dodao kako smo županija s vrlo malim brojem oboljelih i kako ove mjere pokazuju da su ispravne.

– Vjerujem da će se, ukoliko se ljudi i dalje budu pridržavali mjera, naš život prije vratiti u normalu – zaključio je Knežević.

(www.icv.hr, ml; foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content