VPŽ 21. dan bez novooboljelih, testirano još 13 osoba: Pozitivne supružnike ovog će se tjedna proglasiti zdravima

Virovitičko-podravska županija broji 21. dan bez novooboljelih od koronavirusa. Kako je izvijestio županijski Stožer civilne zaštite, u posljednja 24 sata testirano je 13 uzoraka i svi su bili negativni.

– Do sada je na području Virovitičko-podravske županije ukupno testirano 238 osoba, od čega je nalaz za njih 236 bio negativan. Dvoje pozitivnih supružnika više nemaju simptome koronavirusa, a ovaj tjedan im istječe razdoblje samoizolacije koje traje 28 dana – kažu iz Stožera.

Djelatnici policije PU virovitičko-podravske na kontrolnim punktovima prema susjednim županijama u posljednja 24 sata prekontrolirali su 2136 osoba u 1675 vozila.

– Tri osobe su pokušale ući u Virovitičko-podravsku županiju bez valjane e-Propusnice. Osim toga, djelatnici policije obišli su i 21 adresu osoba koje su u samoizolaciji, svi su bili kod kuće – kažu iz Stožera i pozivaju ljude na nastavak pridržavanja mjera.

– Iako Virovitičko-podravska županija 21 dan nema novooboljelih od bolesti COVID 19, nemojte se opuštati. Pridržavajte se mjera socijalnog distanciranja i izbjegavanja neposrednih kontakata. Hvala vam – poručili su.

Podsjetimo, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite stanovnici Virovitičko-podravske županije od ponoći se područjem naše županije mogu kretati bez do sada obveznih e-Propusnica. One im trebaju isključivo za odlazak na područje dugih županija.

– Relaksacija dosadašnjih mjera naišla je na pozitivan odjek, ponajprije poduzetnika, obrtnika, gospodarstvenika, poljoprivrednika s našeg područja, kojima je tako, omogućeno olakšano kretanje područjem Virovitičko-podravske županije – rekli su iz Stožera.

(www.icv.hr, vpz.hr)

SLUŽBENO JE! Više vam ne treba e-Propusnica za kretanje na području Virovitičko-podravske županije

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content