VPŽ i 20. dan bez novooboljelih: U posljednja 24 sata testirano 39 uzoraka

Na području Virovitičko-podravske županije, 20. dan zaredom nema novooboljelih od bolesti COVID 19. U posljednja 24 sata testirano je 39 uzoraka i svi su bili negativni, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Kako kažu, do sada je na području Virovitičko-podravske županije ukupno testirano 225 osoba, od čega je nalaz za njih 223 bio negativan. Dvoje pozitivnih supružnika, nema simptome koronavirusa, no čekaju da im prođe vrijeme samoizolacije koja traje 28 dana

– Ništa nepredviđeno se ne događa. Uz uobičajeno, testiramo i zdravstvene djelatnike, kao i one u domovima za starije i nemoćne, jer nam je preventivno važno imati zdravstveno „čistu sliku“ na području Virovitičko-podravske županije i zato je u zadnja 24 sata testirano 39 osoba – naglasio je dr. Miroslav Venus, član županijskog Stožera civilne zaštite i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”.

Podsjetimo, županijski Stožer u subotu je uputio Prijedlog za ukidanje nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Virovitičko-podravske županije, čime će naša županija postati jedinstvena cjelina vezano za e-Propusnice. Tako stanovnicima naše županije za prometovanje iz općine u općinu ili pojedini grad koji se nalazi na području VPŽ neće trebati e-Propusnice.

– Iako su ovo dobre vijesti, ne smijemo se opuštati. Pridržavajte se mjera socijalnog distanciranja i izbjegavanja neposrednih kontakata. Koronavirus nam je svima promijenio živote, ali i da bi živjeli treba – izdržati. Hvala vam – poručili su iz Stožera.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content