Zbog mraza proglašena prirodna nepogoda za područja grada Virovitice i općine Suhopolje

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, članka 23. Zakona o ublažavanju i uklanjanju prirodnih nepogoda i članka 43. Statuta Virovitičko-podravske županije, župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog mraza za područja, grada Virovitice i općine Suhopolje.

Prirodnu nepogodu je uzrokovana izrazito niskim temperaturama koje su 23. i 24. ožujka, te 2. i 3. travnja 2020. godine pogodile područje grada Virovitice i općine Suhopolje, a kojom su na navedenom prostoru uzrokovane velike materijalne štete na voćarskim te povrtlarskim (osobito na presadnicama u plastenicima) kulturama i cvijeću. Izvjesna šteta je nastala i na medonosnom drveću (bagrem).
Obvezuju se povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda s navedenog područja, da u roku od 15 dana od proglašenja prirodne nepogode izrade izvješće – Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda putem Registra šteta. (www.vpz.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content