Bedeković: Naknada za njegovatelje povećava se na 4000 kuna

Vlada je u četvrtak donijela uredbu o izmjeni Zakona o socijalnoj skrbi prema kojoj se za 1.500 kuna povećava naknada za roditelje njegovatelje i njegovatelje osoba s invaliditetom. S dosadašnjih 2.500 kuna bit će podignuta na 4.000 kuna, piše 24sata.hr.

Ministrica socijalne skrbi, Vesna Bedeković, istaknula je kako u Hrvatskoj status roditelja njegovatelja i njegovatelja trenutno ima 4.859 osoba. Visina naknade, dodala je, nije se mijenjala punih 12 godina.

– Povećanje naknade je nastavak sustavne skrbi i brige ove Vlade za najranjivije skupine u zajednici. Predloženim povećanjem olakšat će se njihova integracija u društvo i život u vlastitoj obitelji – istaknula je dodavši kako je povećanje naknade bilo predviđeno novim Zakonom o socijalnoj skrbi no da su neplanirane okolnosti izazvane epidemijom koronavirusa utjecale na prolongiranje donošenja tog Zakona.

– Unatoč odgodi, a svjesni potreba roditelja njegovatelja i njegovatelja, Ministarstvo je pristupilo izradi Uredbe kojom se ova naknada povećava za 1.500 kuna uz plaćanje pripadajućih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje – rekla je te naglasila kako se radi o njezinoj osobnoj inicijativi. (24sata.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content