DONJA MOTIČINA Općina udrugama pomaže s 278 tisuća kuna

Načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević svečano je potpisao ugovore s udrugama s područja općine kojima će pomoći u radu. Iako općinama danas uslijed situacije s koronavirusom nije lako, načelnik Kovačević naglasio kako su udruge svojim radom i zalaganjem zaslužile svaku pomoć.

– Moram pohvaliti rad naših udruga sve ove godine koje su iza nas i zato su zaslužile da im pomognemo koliko možemo. Ove godine sveukupno smo za udruge izdvojili je 278 tisuća kuna, 186 tisuća kuna za kulturu te  92 tisuće za sport. Sredstva udrugama nismo smanjivali i nadam se da niti neće za to biti potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na vrijeme smo uštedjeli novce jer želimo zajedno razvijati društveni život u općini. Postoje udruge koje će također dobiti sredstva, a nisu u sklopu ovog javnog poziva. To je Udruga žena ”Seona” te naravno naše Vatrogasno društvo koje po zakonu mora dobiti 5 % proračuna – rekao je načelnik Kovačević nakon čega se obratila pročelnica Sanja Vidović pojasnivši način financiranja udruga. Svi nazočni predstavnici udruga zahvalili su načelniku i Općini na razumijevanju i pomoći.

-U današnje vrijeme, kada svi teško dišemo, pa tako i općine, potez načelnika Kovačevića koji je udrugama maksimalno izašao ususret je doista hvalevrijedan i mi mu od srca zahvaljujemo. Trudit ćemo se da svaku kunu opravdamo i dat ćemo sve od sebe u razvoju sporta, posebno među djecom i mladima – rekao je tajnik NK Donja Motičina Matko Stuparić. (www.icv.hr, vg)