EHF odredio jakosne skupine za izvlačenje skupina na Europskom prvenstvu za rukometašice 2020. godine

Nakon što su većim dijelom zaključili tekuću sezonu u Europskom rukometnom savezu (EHF) su krenuli s pripremama za iduću.

U sjedištu EHF-a određeno je koje će reprezentacije biti u kojem šeširu prilikom izvlačenja skupina za Europsko prvenstvo za rukometašice koje se u prosincu ove godine treba odigrati u Danskoj i Norveškoj.

Prema dosadašnjim rezultatima reprezentacije su složene u četiri jakosne skupine. Četiri šešira iz kojih će se izvlačiti skupine:

1. skupina: Francuska, Rusija, Nizozemska i Rumunjska
2. skupina: Norveška, Švedska, Mađarska i Danska
3. skupina: Crna Gora, Njemačka, Srbija i Španjolska
4. skupina: Slovenija, Poljska, Češka i Hrvatska

Nakon izvlačenja, koje će se održati u Beču 18. lipnja, formirat će se četiri skupine od po četiri reprezentacije. Neke činjenice su već poznate. Skupina A igrat će se u Herningu i u njoj će biti Danska. Skupina B se igra u Frederikshavenu, a tamo će igrati Švedska. U Trondheimu će se igrati utakmice skupina C i D. U skupini C će biti Nizozemska, a u skupini D Norveška.

Po tri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u drugi krug u kojemu će se spajati reprezentacije iz skupine A i B, odnosno C i D, s tim da će prenijeti međusobne rezultate u drugi krug. Utakmice drugog kruga igraju se u Stavangeru i Herningu, dok će se završnica odigrati u Telenor areni u Oslu.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content