FOTO Ispred sportske dvorane u Požegi otkrivena skulptura “Rukometašica u pokretu”, u čast nekadašnjoj rukometašici Martini Raguž

Prema pisanju portala pozega.eu, ispred Sportske dvorane “Grabrik” u Požegi proteklog vikenda otkrivena je skulptura akademskog kipara Krešimira Roda “Rukometašica u pokretu” u čast nekadašnjoj rukometašici Martini Tokić.

Martina je bila najbolja rukometašica požeškog kraja. Kao mlada igračica uvela je svoj matični klub “Zvečevo” u 1. hrvatsku rukometnu ligu. Karijeru je nastavila u najboljem hrvatskom ženskom rukometnom klubu Podravci Vegeti. Jednu, za klub i navijače, nezaboravnu sezonu pod tadašnjim prezimenom Raguž odigrala je u virovitičkom TVIN TRGOCENTRU, kada su “milimetri” dijelili virovitičke Lavice od osvajanja Kupa Hrvatske.

Nakon sezone u Virovitici vratila se u rodnu Požegu, gdje je i završila rukometnu karijeru.
Prošlo je nešto više od dvije godine otkako nas je nakon borbe s teškom bolešću napustila Martina Tokić.

Skulpturu su zajednički otkrili Martinini sinovi Niko i Lovro, suprug Branko i nekadašnje suigračice iz koprivničkih dana Božica Palčić i Ljerka Vresk. Na svečanosti otkrivanja skulpture “Rukometašica u pokretu” bili su brojni Martinini prijatelji te predstavnici sportskog, političkog i vjerskog života požeškog kraja. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”589278″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content