FOTO Održana svečana dodjela vatrogasnih spomenica DVD-a Turnašica: Dodijeljene spomenice za 60 i 70 godina rada

Jučer (srijeda), u Vatrogasnom domu u Turnašici održana je svečana dodjela spomenica za 60 i 70 godina rada u dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Svečanost je započeo predsjednik DVD-a Turnašica Alojz Lach i pozdravio uvažene goste, među kojima i načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, glavnog zapovjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Slavka Tucakovića, zapovjednicu županijske Vatrogasne zajednice Mateju Fras-Venus, predsjednika županijske Zajednice Željka Palkovića i zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravka Frasa.

IMG 6371

Zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras-Venus na prijedlog DVD-a Turnašica za veliki doprinos u radu DVD-a dodijelila je zvanje počasni vatrogasni časnik župniku župe Presvetog Trojstva u Turnašici Ljubiši Krmaru.

IMG 6376

Zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković dodijelilo je vatrogasne spomenice vatrogascima koji su dugi niz godina na usluzi građanima. Tako je spomenicu za dugogodišnji operativni rad dodijelio Mladenu Šamu, a za 60-godišnji uspješan rad u vatrogasnoj organizaciji Franji Štolaru.

IMG 6381

Spomenice za 70 godina rada su najveće i najviše spomenice za dugogodišnji rad u vatrogasnim postrojbama koje su zaslužili Franjo Nemet i Stjepan Blažinčić.

– DVD Turnašica je vatrogasno društvo kao jedno od najjačih i najaktivnijih na području cijele Virovitičko-podravske županije i upravo ovi vatrogasci koji su dobili spomenice su zaslužni, kako za kontinuirani rad, tako i za unapređenje vatrogastva na području općine Pitomača, kao i na području cijele Virovitičko-podravske županije – rekla je zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras-Venus.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”590131″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content