FOTO Saborski zastupnik Josip Đakić, župan Igor Andrović i načelnik općine Gradina Marko Ajček obišli tri značajna objekta u naselju Gradina

Saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin te domaćin, načelnik Općine Gradina Marko Ajček i predsjednik Općinskog vijeća općine Gradina Ivan Gojević danas (srijeda) su obišli značajne projekte u općini Gradina: završeni Dječji vrtić u Gradini, postavljanje krova na zgradi Sportskog centra u Gradini te rekonstrukciju vatrogasnog spremišta u DVD Gradina. Radi se o vitalnim projektima u ovoj općini koji su važni za razvoj, a samim time i za ostanak mlađih žitelja u ovoj općini, kojima se na taj način znatno povećala infrastruktura.

Ovo su vrlo važni projekti za općinu Gradina, naglasio je tim povodom načelnik općine Gradina Marko Ajček.

– Ovo su tri iznimno vitalna projekta na području općine Gradina, odnosno u samom mjestu Gradina. Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je Dječji vrtić u Gradini završen, a to je vrijednost od 4,6 milijuna kuna. Iznimno sam sretan što se taj dugo očekivani projekt sada i realizirao. Također imamo ovdje i vatrogasno spremište koje je u fazi realizacije, odnosno pri samom kraju i koje će puno doprinijeti razvoju vatrogastva, s obzirom da vatrogasci kao takvi nisu imali adekvatno spremište za njihova vozila, a s ovim ćemo riješiti puno toga. Isto tako, završili smo i rekonstrukciju krovišta na sportskom centru u Gradini, a to je bio i jedan od najbitnijih preduvjeta da bi mogli dalje krenuti u realizaciju obnavljanja samog sportskog centra – rekao je Marko Ajček.

MG 0773Virovitičko-podravska županija posebni akcent daje upravo razvoju infrastrukture naselja na području županije, istakao je tom prigodom župan Igor Andrović.

– Ono što me posebno veseli je skorašnji završetak izgradnje Dječjeg vrtića u Gradini, jer to je jedan od 11 vrtića koji se grade na području Virovitičko-podravske županije i svi ti vrtići su u ruralnim područjima i ono što mi svo ovo vrijeme zagovaramo ovdje, da u našoj županiji svi žitelji trebaju imati jednake uvjete, bili oni u ruralnim ili urbanim područjima, dakle djeca koja žive u ruralnim područjima trebaju imati ista prava i iste uvjete kao djeca koja žive u gradovima, a nadam se da smo nakon svih ovih 11 vrtića značajno poboljšali uvjete života u našim ruralnim područjima te doprinijeli ostanku mladih obitelji u našoj županiji – istakao je župan Igor Andrović.

MG 0720Jedan od najzaslužnijih što se takvi projekti rade na području naše županije, zasigurno je i saborski zastupnik Josip Đakić, koji je tom prigodom istakao veliko zadovoljstvo što je dio tih vitalnih projekata zaživio, a dio njih se bliži kraju.

– Mogu reći da je kontinuitet oplemenjivanja našeg ruralnog prostora i dalje u tijeku te mislim da je skorašnji završetak ova tri značajna projekta u općini Gradina i dokaz da je sve ono što je obećano žiteljima ove općine, sada već vidljivo, a uskoro će biti i funkcionalno. Uz sve što je već dosad učinjeno, možemo reći da općina Gradina ide ka svom solidnom oporavku i napretku koji sigurno ima za sobom i refleks potpore, što županije, što ministarstava, što Vlade Republike Hrvatske i što nas saborskih zastupnika, jer u zajedništvu raditi i stvarati je izuzetno zadovoljstvo. Vjerujem da i žitelji Gradine prepoznaju sve ono što je učinjeno i da će to služiti njima na dobrobit – rekao je tim povodom saborski zastupnik Josip Đakić. (www.icv.hr, bs, foto: M. Rođak)

MG 0795[g-gallery gid=”590059″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content