FOTO Saborski zastupnik Josip Đakić, župan Igor Andrović i načelnik općine Gradina Marko Ajček obišli tri značajna objekta u naselju Gradina

Saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin te domaćin, načelnik Općine Gradina Marko Ajček i predsjednik Općinskog vijeća općine Gradina Ivan Gojević danas (srijeda) su obišli značajne projekte u općini Gradina: završeni Dječji vrtić u Gradini, postavljanje krova na zgradi Sportskog centra u Gradini te rekonstrukciju vatrogasnog spremišta u DVD Gradina. Radi se o vitalnim projektima u ovoj općini koji su važni za razvoj, a samim time i za ostanak mlađih žitelja u ovoj općini, kojima se na taj način znatno povećala infrastruktura.

Ovo su vrlo važni projekti za općinu Gradina, naglasio je tim povodom načelnik općine Gradina Marko Ajček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

– Ovo su tri iznimno vitalna projekta na području općine Gradina, odnosno u samom mjestu Gradina. Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je Dječji vrtić u Gradini završen, a to je vrijednost od 4,6 milijuna kuna. Iznimno sam sretan što se taj dugo očekivani projekt sada i realizirao. Također imamo ovdje i vatrogasno spremište koje je u fazi realizacije, odnosno pri samom kraju i koje će puno doprinijeti razvoju vatrogastva, s obzirom da vatrogasci kao takvi nisu imali adekvatno spremište za njihova vozila, a s ovim ćemo riješiti puno toga. Isto tako, završili smo i rekonstrukciju krovišta na sportskom centru u Gradini, a to je bio i jedan od najbitnijih preduvjeta da bi mogli dalje krenuti u realizaciju obnavljanja samog sportskog centra – rekao je Marko Ajček.

Virovitičko-podravska županija posebni akcent daje upravo razvoju infrastrukture naselja na području županije, istakao je tom prigodom župan Igor Andrović.

– Ono što me posebno veseli je skorašnji završetak izgradnje Dječjeg vrtića u Gradini, jer to je jedan od 11 vrtića koji se grade na području Virovitičko-podravske županije i svi ti vrtići su u ruralnim područjima i ono što mi svo ovo vrijeme zagovaramo ovdje, da u našoj županiji svi žitelji trebaju imati jednake uvjete, bili oni u ruralnim ili urbanim područjima, dakle djeca koja žive u ruralnim područjima trebaju imati ista prava i iste uvjete kao djeca koja žive u gradovima, a nadam se da smo nakon svih ovih 11 vrtića značajno poboljšali uvjete života u našim ruralnim područjima te doprinijeli ostanku mladih obitelji u našoj županiji – istakao je župan Igor Andrović.

Jedan od najzaslužnijih što se takvi projekti rade na području naše županije, zasigurno je i saborski zastupnik Josip Đakić, koji je tom prigodom istakao veliko zadovoljstvo što je dio tih vitalnih projekata zaživio, a dio njih se bliži kraju.

– Mogu reći da je kontinuitet oplemenjivanja našeg ruralnog prostora i dalje u tijeku te mislim da je skorašnji završetak ova tri značajna projekta u općini Gradina i dokaz da je sve ono što je obećano žiteljima ove općine, sada već vidljivo, a uskoro će biti i funkcionalno. Uz sve što je već dosad učinjeno, možemo reći da općina Gradina ide ka svom solidnom oporavku i napretku koji sigurno ima za sobom i refleks potpore, što županije, što ministarstava, što Vlade Republike Hrvatske i što nas saborskih zastupnika, jer u zajedništvu raditi i stvarati je izuzetno zadovoljstvo. Vjerujem da i žitelji Gradine prepoznaju sve ono što je učinjeno i da će to služiti njima na dobrobit – rekao je tim povodom saborski zastupnik Josip Đakić. (www.icv.hr, bs, foto: M. Rođak)