FOTO Završena izgradnja dječjeg vrtića u Ćeralijama, pogledajte kako izgleda

Prije nešto više od godinu dana u Ćeralijama su svečano otvoreni radovi izgradnje dječjeg vrtića. To je bio drugi od jedanaest novih dječjih vrtića koji se grade u Virovitičko-podravskoj županiji. Danas je vrtić u Ćeralijama u potpunosti izgrađen, nabavljen je kompletan interijer koji se postavlja, a uz vrtić je izgrađeno dječje igralište, tako da će sve biti spremno za djecu koja će u njega krenuti u rujnu. Dječji vrtić smo obišli sa načelnikom Općine Voćin Predragom Filićem.

– Kao što i sami vidite, vrtić u Ćeralijama je gotov, ostalo je još postaviti interijer i provesti završno čišćenje, a nakon toga slijedi tehnički pregled i vrtić s radom može startati s početkom nove školske godine. U šestom mjesecu ćemo provesti javni poziv za upis djece u vrtić, a očekujemo da bi se trebalo upisati oko trideset djece iz Ćeralija i Bokana. Imamo jedan od najpovoljnijih uvjeta u okolici za boravak djece u vrtiću od dvjesto kuna po djetetu u osmosatnom boravku, a Općina Voćin sudjeluje s devedeset posto ukupne cijene boravka. Sa ovim vrtićem smo zaokružili jednu priču o smještaju djece u vrtiće na području općine Voćin, jer u Voćinu radi Dječji vrtić Jelenko – rekao nam je načelnik Filić.

IMG 7526Ravnateljica Dječjeg vrtića Jelenko u Voćinu, a sada i Područnog odjela u Ćeralijama, Marica Bičanić Krupa napomenula je kako će u vrtiću, osim djece redovnih korisnika, biti i predškola.

– Ovaj novi vrtić je prekrasan i mislim da će biti zadovoljstvo u njemu raditi i veliko zadovoljstvo našoj djeci i roditeljima koji će biti korisnici. Znamo da je predškolski odgoj jako bitna činjenica u daljnjem obrazovanju djece, tako da će sada ovaj vrtić pružiti i tu komponentu odgoja – zaključila je ravnateljica Bičanić Krupa.

Dječji vrtić u Ćeralijama izgrađen je kroz projekt mjera ruralnog razvoja koji je financiralo Ministarstvo poljoprivrede, uz sufinanciranje Općine Voćin. Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 3,7 milijuna kuna. (www.icv.hr, ADF; Foto D. Fišli)

[g-gallery gid=”588954″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content