GRAD VIROVITICA Održan sastanak s ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova: Počinju s radom 11. svibnja

S obzirom na popuštanje mjera Nacionalnog stožera i početak rada odgojno-obrazovnih ustanova od 11. svibnja, danas su načelnik Stožera civilne zaštite Grada Virovitice Damir Marenić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica održali sastanak s ravnateljima odgojno obrazovnih ustanova kako bi se mogle obaviti potrebne pripreme mjera i ispoštovati sve upute HZJZ-a za nesmetan početak nastave.

Danas će se provesti anketa među roditeljima koji će svoju djecu slati u vrtiće, odnosno škole te će roditelji putem službenih stranica škola, vrtića te Grada Virovitice biti obaviješteni o organizaciji nastave, prijevoza djece u škole i rada vrtića. Nastava će se održavati od 1. do 4. razreda u svim matičnim i područnim školama.

– Apeliramo na sve roditelje, s obzirom da je odlukom Ministarstva i dalje omogućena nastava na daljinu, da oni koji imaju mogućnosti i uvjete ne šalju svoju djecu u odgojno-obrazovne ustanove. Prema preporuci HZJZ-a djeca koja boluju od bilo kojih kroničnih oboljenja nipošto ne bi trebala pohađati nastavu. Sve one koji će slati svoju djecu u škole i vrtiće molimo da se pridržavaju svih uputa koje će biti objavljene na službenim stranicama istih – ističe pročelnik Alen Bjelica.

– Grad Virovitica osigurat će sva potrebna sredstva, dezinficijense i ostale potrebne materijale, kako bi se ostvarili uvjeti prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Virovitice Marenić. (virovitica.hr)

HZJZ objavio detaljne upute za vrtiće i škole: Tko treba ostati kod kuće, kako je organiziran prostor i rad

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content