GRADSKO VIJEĆE Sjednica po hitnom postupku, usvojen rebalans, proračun 198 milijuna kuna

Danas (ponedjeljak) održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice sazvana po hitnom postupku. Imala je samo jednu točku Dnevnog reda, u kojoj su vijećnici odlučivali o promjenama vezanima uz rebalans proračuna za 2020. godinu. Aktualnog sata nije bilo. Na sjednici nije bio niti jedan oporbeni vijećnik. Proračun Grada usvojen s 12 glasova vladajuće koalicije (HDZ-HSLS-HSP dr. A. Starčević) rebalansom iznosi 198 milijuna kuna.

Iako su prošlog tjedna vijećnici usvojili rebalans proračuna za 2020. godinu, a koji je iznosio 199 milijuna kuna, odnosno, milijun kuna više, danas je bilo potrebno novo izglasavanje zbog promjena vezanih uz određena sredstva i kapitalne pomoći od države, objašnjeno je na sjednici.

IMG 20200525 165852 Custom

Između ostalog, riječ je i o milijun kuna koji su iz 2019. godine već dobiveni i potrošeni, a u proračunu za 2020. godinu bili su uvršteni kao jedna od stavaka vezanih uz kapitalne pomoći iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, objasnila je Đurđa Aragović.

-Dogodila se manja greška koju smo odmah odlučili ispraviti, kako ona u budućnosti ne bi utjecala na projekte i pomoći iz ministarstava, odnosno, kako bi se sva procedura provela u potpunosti. Dakle, riječ je o milijun kuna, to su sredstva koja smo već primili i koja su namjenski utrošena za COOR i ne mogu se dva puta naplatiti po istoj osnovi. Ujedno, nabava kanti za odvojeno sakupljanje otpada, na što se također odnose promjene u proračunu, mora biti prikazano kao kapitalno ulaganje, a ne kao rashod tekućeg poslovanja – rekla je Đ. Aragović.

IMG 20200525 165841 Custom

Budući da je od prošlog petka Vesna Grbac,  privremena pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo u mirovini, u tijeku je natječaj za imenovanje nove osobe na toj funkciji. Dok se natječajem ne izabere nova osoba, dužnost koordinatora između odjela obavljat će Đ. Aragović, objašnjeno je danas na sjednici.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”590516″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content