HUMANOST NA DJELU U Novoj Bukovici i Slatini darovali krv

U organizaciji Gradskog Crvenog križa Slatina, danas (utorak) su u Novoj Bukovici i Slatini provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Na osmu po redu ovogodišnju dobrovoljnu akciju darivanja krvi na slatinskom području, za općine Nova Bukovica i Mikleuš odazvalo se 35 darivatelja/ca od kojih je samo jedan odbijen zbog zdravstvenih razloga. To je rekordan broj darivatelja za te dvije općine u posljednjih 20 godina.

Deveta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u prostorijama Crvenog križa Slatina, odmah nakon akcije u Novoj Bukovici i to za policijske službenike i djelatnike Policijske postaje Slatina te građane. Na ovu se akciju odazvao 61 darivatelj/ca, od kojih je dvoje odbijeno zbog zdravstvenih razloga.

NB6

– Ovoj akciji pristupio je velik broj policajaca koji rade u slatinskoj Policijskoj postaji. Slobodno možemo reći da je to ”najbolja slatinska firma” što se tiče darivatelja krvi. Koristimo priliku zahvaliti se svim policijskim službenicima u Hrvatskoj za predani i požrtvovni rad u zajednici, u prometu, a naročito u migrantskoj krizi od 2015. te ovoj koronakrizi, u kojima nas štite od nas samih i svih ugroza izvana – zahvalio je darivateljima ravnatelj Crvenog križa Slatine Vladimir Jelenčić.

Ove je godine u devet provedenih akcija dobrovoljnog darivanja krvi krv dalo 438 osoba, od čega 351 muškarac i 87 žena. Zbog zdravstvenih razloga odbijeno je 28 osoba. Prvi put krv je dalo 22 darivatelja. Podsjetimo, od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području četiri slavonske županije, među kojima je i naša. (www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli i V. Jelenčić)

[g-gallery gid=”589328″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content