Iz virovitičke Tvornice šećera nestalo 110 tona šećera, policija pronašla dio, za drugim još tragaju

Iz Tvornice šećera Viro nestalo je ukupno 110 tona šećera, a šteta je veća od 374.800 kuna! Izvijestila je to PU virovitičko-podravska u današnjem (četvrtak) priopćenju za medije, u kojem stoji i kako su pronašli gotovo osamdeset tona otuđenog šećera u samo jednom danu, dok se za ostatkom još uvijek traga.

Što se dogodilo? Naime, ovog ponedjeljka (25. svibnja), iz Tvornice šećera Viro policiji je dojavljeno kako je nepoznati počinitelj ili više njih u vremenskom periodu od 22. do 25. svibnja iz hale pakirnice i skladišta ukrao 21 paletu pakiranog šećera u ambalaži od jednog kilograma, odnosno ukupno 21 000 kilograma.

Policija je izvijestila kako je nepoznati počinitelj ili više njih iskoristio originalni ključ kojim je ušao u halu i skladište šećera u šećerani, gdje su uporabom viličara izvezli 21 paletu pakiranog šećera u ambalaži od jednog kilograma ukupne težine 21000 kilograma te ga nepoznatim teretnim vozilom otuđili u nepoznatom pravcu.

TRAŽILI 21 TONU, PRONAŠLI GOTOVO 80

Istog dana, u ponedjeljak, u večernjim satima policija je temeljem naloga županijskog suda u Bjelovaru pretražila dom i druge prostorije na području Virovitice kod 39-godišnjaka i obiteljskog domaćinstva 60-godišnjaka, a kojima se koristi 39-godišnjak.

secerana 2020

Policiji je pritom, možemo simbolično reći, pala “sjekira u šećer”, jer su umjesto 21 prijavljeno nestalu tonu pronašli višestruko više – čak  61 900 kilograma šećera pakiranih na paletama, kao i teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka. Njime se služio osumnjičeni 39-godišnjak, a u prtljažniku je pronađeno dodatnih 18 paleta s više od 17 800 kilograma šećera.

GDJE JE JOŠ 30 TONA?

Protiv 39-godišnjaka podnijet će kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanja, a u utorak (26. svibnja) proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom i 52-godišnjakom, zbog sumnje za kazneno djelo teške krađe.

Sav pronađen šećer vraćen je u Tvornicu šećera Virovitica, no budući da je jučer (srijeda) iz tvornice stigao odštetni zahtjev u kojem je navedeno da im je otuđeno ukupno 110 tona šećera te da im je počinjena materijalna šteta u novčanom iznosu od 374.800 kuna, postavlja se pitanje gdje je preostalih 30 tona. Na njega će odgovoriti policija. Prema zasad neslužbenim informacijama, riječ je o “poslu iznutra”, odnosno počinitelji su usko vezani uz Tvornicu šećera Virovitica. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Lukačić i M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content