Ministar Beroš: Za građane koji se vraćaju u Hrvatsku na 72 sata uvodimo novi uvjet

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 8 novih slučajeva zaraze. Ukupno je 2.096 osoba pozitivnih na koronavirus. Dvije su osobe preminule, a oporavilo se 1.489 osoba, 26 više nego jučer.

– Oprez je nužan. Tanka je linija između dobrih i loših rezultata. Jedan trenutak može poremetiti trud svih građana. Ne prozivam nikoga, nego opisujem koliko je bitka neizvjesna. Tijekom vikenda svjedočimo činjenici da je četvero državljana došlo u Hrvatsku iz inozemstva na 72 sata, uz obveznu izolaciju, u skladu s propisanom mjerom. Od tih četvero jedan je imao simptome, testiran je pozitivan. Drugi je ostvario kontakte sa suprugom i djecom, nije imao simptome, pozitivan je. Još dvoje putnika je iz tog automobila, lokalizirani su, jedan je razvio poremećaj njuha. Vidimo da se ponekad ta obvezna mjera krši. Ljudi dolaze na 72 sata u Hrvatsku i trebali bi biti u samoizolaciji. Ugrožavaju sebe i najmilije – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, osvrčući se na dva pozitivna slučaja iz Virovitičko-podravske županije i dodao kako uvode novi uvjet za ulazak u RH.

– U našoj uputi za postupanje prema osobama kojima je omogućen povratak dodajemo stoga uvjet koji se odnosi na posjedovanje PCR testa ne starijeg od 24 sata koji je negativan. Tako ćemo izbjeći ove situacije u budućnosti – rekao je.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content