Na sjednici Savjeta mladih VPŽ usvojeno izvješće o radu za 2019. godinu

U županijskoj vijećnici održana je deveta sjednica Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije na kojoj je usvojeno prošlogodišnje izvješće o njihovu radu. Savjet mladih VPŽ aktivno je sudjelovao u donošenju i provedbi svih relevantnih odluka vezanih uz život mladih na području županije.
U protekloj godini održao je četiri sjednice na kojima su donesene smjernice za rad.
U Slavonskom Brodu održan je sastanak predsjednika Savjeta mladih iz pet slavonskih županija kako bi se poboljšali uvjeti života mladih na području Slavonije. S tim ciljem organiziran je i sastanak s predstavnicima uprave Hrvatskih željeznica kojemu bio cilj poboljšanje reda vožnje putničkih vlakova.

Predstavnici Savjeta mladih VPŽ sudjelovali su i na godišnjoj konferenciji Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj, a bili su aktivno uključeni i u izradu Izmjena i dopuna Zakona o Savjetima mladih.

IMG 4272 CustomOrganizirali su panel raspravu “Mladih poduzetnici”, a slična rasprava je u planu i ove godine, ako to dopuste epidemiološke prilike.

Članovi Savjeta sudjelovali su i u projektu “Mladi za mlade u suzbijanju i prevenciji ovisnosti” u organizaciji Zavoda za javo zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije. Također su sudjelovali u prikupljanju potrepština za Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi” Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

O svom radu redovito pišu i izvještavaju javnost na internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije i vlastitoj facebook stranici. Izvješće o radu usvojeno je jednoglasno.

Predsjednica Savjeta mladih VPŽ Melita Ilakovac predstavila je sudjelovanje Savjeta u projektu “Iskoristi svoje potencijale”.

(www.icv.hr, mš)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content