Nakon 53 dana otvaraju se kafići: Evo kako će izgledati ispijanje kave po novim uvjetima

U sklopu treće faze popuštanja mjera je otvaranje ugostiteljskih objekata. Građani će nakon gotovo dva mjeseca, od ponedjeljka, 11. svibnja, ponovno moći sjesti u omiljen im kafić i naručiti kavu. Hrvatski zavod za javno zdravstvo propisao je mjere kojih se ugostitelji i gosti moraju pridržavati kako bi se smanjila mogućnost širenja koronavirusa. Kako su te preporuke primijenili u stvarnosti te kako će izgledati odlazak na kavu ili piće u “novom normalnom” razdoblju, provjerili smo u četiri ugostiteljska objekta s područja grada Virovitice.

CAFFE & NIGHT BAR MR. JACK
Milan Šaponja: Spremni smo za otvaranje, a pripremili smo i nove napitke

Sa svojim radom od ponedjeljka nastaviti će i mnogima omiljen „Mr. Jack“, koji osim novog režima rada, svojim gostima sprema i nove napitke.

– Vjerujem da će gosti uživati u našim novim koktelima, ledenim kavama raznog okusa i ledenim sokovima, sve prilagođeno toplom vremenu kada su hladni napici najtraženiji – otkrio nam je planove vlasnik Milan Šaponja i objasnio kako će izgledati njihov rad od ponedjeljka.

MG 9591

– S obzirom da se izvjesno vrijeme još neće raditi preko noći, za sada nećemo imati pet djelatnika kao dosad, nego četiri koji će raditi u dvije smjene od 8 sati. Radno vrijeme lokala bit će od 6,30 do 23 sata, a radit će zatvorena terasa i unutarnji prostor, što znači ukupno 16 stolova na propisanom razmaku jedan od drugoga. Kako to propis i nalaže, za šankom se neće sjediti, oko njega neće biti stolica, a na stolovima neće biti uobičajenih artikala, poput šećera, raznih reklama i slično. Stolovi i stolice će nakon svakog posjeta biti dezinficirani, a dezinficijensi će biti postavljeni i na ulazu u lokal. Osim toga prostor će se konstantno prozračivati i dezinficirati, a svi djelatnici nositi će propisane zaštitne maske i rukavice. Vjerujem da ćemo se zajednički pridržavati uputa i ugodno se osjećati u ovom prostoru – rekao nam je vlasnik Milan Šaponja.

CAFFE BAR GALEB
Antun Prekpalaj: Sretni smo što nakon 53 dana ponovno otvaramo svoja vrata gostima

Vlasnik Caffe bara Galeb Antun Prekpalaj zadovoljan je što će nakon 53 dana svoja vrata ponovno otvoriti gostima, a kako bi boravak u kafiću bio siguran, ispoštovali su sve uvjete HZJZ-a.

MG 9445

– Neke stvari ostati će iste, a neke će se promijeniti. Radno vrijeme ostaje isto, dakle od 6 do 23 sata, s tim da će djelatnik koji bude u smjeni deset i više sati imati sat vremena za pauzu. Broj zaposlenika ostaje isti, dakle tri konobara i čistačica koji će svoj posao obavljati koristeći zaštitne maske i rukavice. Imat ćemo sveukupno dvadesetak stolova smještenih u unutarnjem prostoru i na dvije vanjske terase. Na stolovima neće biti ništa, a za šankom neće biti dopušteno zadržavanje. Dezinficijensi će biti dostupni gostima, a unutarnji prostor će se redovno vjetriti i dezinficirati. Razmak između stolova je propisan, a svi oni gosti koji žele ući, morati će pričekati vani da se oslobodi prostor za boravak za stolom za kojim će maksimalno moći sjediti četiri osobe – rekao nam je vlasnik koji je ovaj objekt preuzeo u studenom prošle godine i tek kad se pravo zahuktao s poslom, došla je korona, ali i dalje je optimističan.

– Bio sam zadovoljan sa svojim radom, djelatnicima i gostima i vjerujem da će tako biti i dalje – rekao nam je.

MG 9451

MOUNT EVEREST LOUNGE BAR
Sanja Tomeković: Vjerujem da će naši gosti poštovati mjere i ugodno se osjećati u našem prostoru

Svoja vrata gostima u ponedjeljak će otvoriti i Mount Everest lounge bar. Oni su ovo vrijeme u kojemu su bili prisilno zatvoreni, iskoristili za uređenje prostora. Vlasnica bara Sanja Tomeković rekla nam je da se, u odnosu na vrijeme prije koronavirusa, neće promjeniti puno stvari.

MG 9440

– Broj stolova ostat će isti kao i razmak stolova, jer već prije koronavirusa stolovi su bili udaljeni najmanje metar i pol jedan od drugoga. Dakle govorimo o 15 stolova u unutrašnjem prostoru, 15 stolova u unutrašnjoj terasi i 18 stolova na vanjskoj terasi. Broj djelatnika od 15 ljudi također ostaje isti, a ono što će se promijeniti je rad prilagođen naputcima Hrvatskog zavoda za zdravstvo u uvjetima koronavirusa. Svi djelatnici nositi će propisane zaštitne maske i rukavice, na stolovima neće biti cjenika, posuda s šećerom i slično, dakle stolovi će biti prazni, a poslije odlaska gostiju stolovi i stolice će se dezinficirati. Zadržavanja za šankom neće biti, barske stolice će biti uklonjene, a šank, kao i cjelokupni unutarnji prostor biti će dezinficiran, a dezinficijensi pristupni gostima na vidljivim mjestima. Radno vrijeme također ostaje isto od 6 do 23 sata, s time da su smjene djelatnika u dužini trajanja 8 sati. Vjerujem da naši gosti poštovati ove mjere zaštite, te da će se i dalje ugodno osjećati u našem prostoru – rekla je vlasnica Sanja Tomeković.

MG 9432

KUĆA SLADOLEDA I CAFFE BAR DONA
Bajrami Rihtemi: Građani su navikli na mjere zaštite, vjerujem da nećemo imati problema

Svoja vrata otvara i Caffe bar Dona u sklopu kojeg se nalazi i Kuća sladoleda. Na velikoj terasi za postavljenim stolovima na propisanom razmaku, gosti će moći uživati od 7 do 23 sata. Osim toga, kao što nam je rekao i vlasnik Bajrami Rihtemi, svi su djelatnici dobro upoznati sa mjerama sigurnosti te će na njih upozoriti sve one koji zaborave dezinficirati ruke ili one koje krše dopušteni razmak između gostiju.

MG 9595

– Držim da su se naši građani već uvelike navikli na mjere zaštite te da im je to postala normalna stvar, tako da ne vjerujem da ćemo imati problema. Očekujemo naše stalne goste, Virovitičane, ali i sve putnike namjernike koji će se htjeti odmoriti na našoj terasi uz sladoled, kavu i ostalo. Naši djelatnici koji će naravno nositi propisane zaštitne maske i rukavice bit će im na usluzi, a nakon svakog boravka gostiju, stol i stolice će se dezinficirati. Unutarnji prostor neće raditi do trenutka kada se prekinu sve mjere zaštite – rekao nam je vlasnik.

(www.icv.hr, bs; foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content