Nastavljena tradicija u Orahovici: Zaplesalo se maturantsko kukunješće

Učenici završnih razreda Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica okupili su se pred školom kako bi obilježili svoj posljednji školski dan. Maturanti opće gimnazije (4a), komercijalist (4e), CNC operater-automehatroničar-prodavač (3c) i kuhar-konobar (3d) svečanošću su se oprostili od svojih razrednika i profesora, Dragana Zubaka, Vlatke Zorc, Valerije Zubak i Vesne Hribar.

-Dragi maturanti, okrenite se oko sebe i pogledajte. Svoje srednje školsko obrazovanje proveli ste u najljepšem ambijentu, okruživali su vas slavonski vinograd i voćnjak, nadaleko najljepši školski park, a uz vas su bili ljudi koji su vas sve vrijeme željeli izvesti na pravi put, put poštenja, znanja, ljudskosti i dobrote. Ponijeti sobom u život ono najbolje iz ove škole, a mi ćemo vas uvijek dočekivati raširenih ruku, neke od vas možda i kao buduće kolege. Budite onakvi kakvi ste bili i u školi, veseli, zdravi, pametni i sposobni, sretno vam u daljnjem životu – rekao je profesor Dragan Zubak razrednik 4a opće gimnazije.

2905norijada 3

Nakon svih razrednike maturante je kao učenike posljednji put pozdravio i ravnatelj Zorislav Milković.

-Hvala vam za sve što se dali ovoj školi i učinili ju za ove četiri godine znatno bogatijom i uspješnijom. Znam da će danas biti puno smijeha, veselja, ali siguran sam i suza jer danas prestaje jedno pravo i istinsko školsko prijateljstvo. No, kako ste vi kao generacija oduvijek gajili jedno veliko zajedništvo siguran sam da ćete i nadalje biti jedni uz druge. U ime svojih kolega profesora, i svoje osobno želim vam svu sreću u nastavku životnog puta, a škola će vas uvijek biti tu – rekao je Milković nakon čijeg govora je nastavljena jedna velika tradicija orahovačkim maturanata, svi su naime, zajedno ispred škole zaplesali slavonsko kukunješće.

2905norijada 9

Plesali su svi i maturanti i profesori. Jer svima je Slavonija u srcu. Maturanti su prošetali i središtem grada uz zvuke zviždaljke i pjesmu kako bi ipak, unatoč svim teškim vremenima i školskoj godini koja to više nije nego što je bila, pokazali građanima da je danas njihov dan. Sve je završilo na orahovačkom Jezeru veselim provodom, i tako je još jedna stranica orahovačke školske knjige prelistana, možda malo prebrzo, ali ostat će vječno upamćena. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”591092″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content