Novoobnovljena virovitička tržnica proradila u punoj snazi: Ovog tjedna na štandove se vratili i prodavači tekstila

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku kojom dopušta rad tržnicama koje su osigurale visoke higijenske i sigurnosne uvjete, 9. travnja s radom je započeo i unutarnji dio Gradske tržnice u Virovitici, a vanjski dio otvoren je već tjedan dana kasnije.

Tako su oni koji redovito kupuju na virovitičkoj Gradskoj tržnici došli na svoje, jer ponovno mogu kupovati proizvode iz domaćeg uzgoja OPG-ova s područja Virovitičko-podravske županije. Na vanjskom dijelu tržnice prodavači ponovno nude domaće presadnice cvijeća iz domaćeg uzgoja, a moguće je kupiti i presadnice povrća, tzv. flance. Ipak, da bi sve bilo po “starom”, nedostajali su oni koji se bave prodajom tekstila i obuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Ovoga tjedna na Gradsku tržnicu vratila se i ta skupina prodavača, tako da se sada može reći kako je sve profunkcioniralo i da tržnica konačno radi u svojoj punoj snazi.

– Konačno je odobrena i ta mjera, tako da kupci sada na tržnici imaju bogatu i kvalitetnu ponudu različitih proizvoda. Što se tiče radova na starom dijelu virovitičke Gradske tržnice, oni su uspješno završeni. Postavljene su nove pločice i poboljšani uvjeti kako bi prodavačima i kupcima bilo ugodnije i kako bi bili zaštićeniji od vremenskih uvjeta, konkretno vjetra i propuha.
Osim toga, raširili smo i klupe, što se pokazalo kao pun pogodak jer sada imamo više prostora između prodavača, a što i samim kupcima predstavlja veće zadovoljstvo – rekao nam je Matija Mustač, direktor Poslovnog parka.

Jedna od zadovoljnih prodavačica tekstila na virovitičkoj tržnici je i Valerija Ivanković, na čijem štandu možete pronaći raznoliku ponudu odjeće i obuće.

– Jedva smo dočekali da bude odobrena i ova mjera te da ponovno možemo prodavati svoju robu na Gradskoj tržnici. Promet će vjerojatno prvih dana biti slabijeg intenziteta, ali nadamo se da će se sve to ubrzo posložiti i doći na svoje, kako je bilo i prije početka pandemije koronavirusa. Za nas je ovo velika stvar jer cijela obitelj živi od ovog posla – rekla nam je V. Ivanković. (www.icv.hr, foto: T. Szabo)