Od ponedjeljka, 11. svibnja ponovno se aktivira željeznički prijevoz: Evo koji će vlakovi voziti

Od 11. svibnja uspostavlja se redoviti željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu te će vlakovi voziti sukladno voznom redu osim manjeg dijela vlakova koji privremeno neće voziti. Radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova.

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Od 11. svibnja na dionicama pruga na kojima se izvode radovi privremeno ne voze zamjenski autobusi. Više informacija o radovima na dionicama pruga možete pronaći ovdje. Također, privremeno ne voze ni autobusi na relacijama Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica i Našice – Pleternica – Našice.

Izmjene u unutarnjem prometu

Od 11. svibnja privremeno neće voziti određeni broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i blagdanom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji. Detaljnije možete pogledati u nastavku odabirom relacije:

Virovitica – Bjelovar – Zagreb GK – Bjelovar – Virovitica  

Virovitica – Banova Jaruga – Zagreb GK – Virovitica

Koprivnica – Osijek – Koprivnica  

Osijek – Zagreb GK – Osijek

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri. HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Više informacija o kupnji karata možete pronaći ovdje.

Informacije možete dobiti od 6.00 do 22.00 sata na brojevima telefona 060 333 444  (cijena poziva iz fiksne mreže je 1,74 kn / min, a iz mobilne 2,96 kn / min, HT dd) i  01 3782 583 te e-mailu informacije@hzpp.hr.

(hzpp.hr)