OPĆINA LUKAČ Naselje Kapela Dvor za tri mjeseca imat će novi nogostup

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić donio je odluku o odabiru projekata u okviru osiguranih sredstava za Program održivog razvoja lokalne zajednice. S područja Virovitičko-podravske županije prošlo je ukupno 13 projekata ukupne vrijednosti 3.530.000 kuna.

Općina Lukač će tim povodom dobiti iznos od 250.000 kuna za gradnju nogostupa u Kapela Dvoru – rekao je načelnik općine Đuro Bukvić, napomenuvši da je ukupna vrijednost radova 561.000 kuna gdje će razliku od 311.000 kuna iz svog proračuna namiriti Općina Lukač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

– Nogostup u Kapeli Dvoru prijeko je potreban jer se radi o naselju kroz koje prolazi državna cesta D-5 prema Republici Mađarskoj i kojom se svakodnevno odvija gust promet, posebice teretnih vozila koji dolaze iz drugih europskih zemalja, tako da će izgradnjom istog mještani, posebice djeca i stariji imati sigurnije kretanje naseljem. Dužina trase je 1200 metara, a širina 1,5 metar. Izgradnja nogostupa je u tijeku, a radovi koje izvodi tvrtka „Prajo beton d.o.o.“ iz Lukača, bit će završeni za oko tri mjeseca, te nas posebno veseli što će Dan Općine Lukač i blagdan Svetog Luke mještani Kapele Dvora dočekati s novim nogostupom koji će znatno utjecati na kompletan izgled tog Lukačkog naselja – rekao je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić. (www.icv.hr, bs)