OPĆINA LUKAČ Naselje Kapela Dvor za tri mjeseca imat će novi nogostup

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić donio je odluku o odabiru projekata u okviru osiguranih sredstava za Program održivog razvoja lokalne zajednice. S područja Virovitičko-podravske županije prošlo je ukupno 13 projekata ukupne vrijednosti 3.530.000 kuna.

Općina Lukač će tim povodom dobiti iznos od 250.000 kuna za gradnju nogostupa u Kapela Dvoru – rekao je načelnik općine Đuro Bukvić, napomenuvši da je ukupna vrijednost radova 561.000 kuna gdje će razliku od 311.000 kuna iz svog proračuna namiriti Općina Lukač.

– Nogostup u Kapeli Dvoru prijeko je potreban jer se radi o naselju kroz koje prolazi državna cesta D-5 prema Republici Mađarskoj i kojom se svakodnevno odvija gust promet, posebice teretnih vozila koji dolaze iz drugih europskih zemalja, tako da će izgradnjom istog mještani, posebice djeca i stariji imati sigurnije kretanje naseljem. Dužina trase je 1200 metara, a širina 1,5 metar. Izgradnja nogostupa je u tijeku, a radovi koje izvodi tvrtka „Prajo beton d.o.o.“ iz Lukača, bit će završeni za oko tri mjeseca, te nas posebno veseli što će Dan Općine Lukač i blagdan Svetog Luke mještani Kapele Dvora dočekati s novim nogostupom koji će znatno utjecati na kompletan izgled tog Lukačkog naselja – rekao je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content