OPĆINA PITOMAČA Održana sjednica Općinskog vijeća: Donesena odluka o dodjeli javnih priznanja

U četvrtak, 28. svibnja, održana je 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača u ovom sazivu, a treća po redu elektronskim putem zbog proglašene epidemije na području Republike Hrvatske (Covid-19) te utvrđenih mjera ograničavanja društvenih okupljanja i socijalnog distanciranja.

Općinski vijećnici svojim su izjašnjavanjem donijeli Odluku od dodjeli javnih priznanja Općine Pitomača. Tako će Povelju Općine Pitomača s likom Petra Preradovića, na skorašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća primiti Peter Logar, koordinator za humanitarnu pomoć Vlade austrijske savezne pokrajine Tirol, za osobiti doprinos, suradnju i unaprjeđenje vatrogastva i humanitarnog rada na području općine Pitomača, Tomislav Stokić, predsjednik Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik, za osobiti doprinos, suradnju i unaprjeđenje vatrogastva na području općine Pitomača, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica iz Virovitice, za osobiti doprinos i postignuća u oblasti humanitarnog rada na području općine Pitomača, Živko Slijepčević, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, za osobiti doprinos i suradnju u provođenju postupaka od posebnog interesa za Općinu Pitomača, vl. Ljubiša Krmar, župnik Župe Presvetog Trojstva u Turnašici, za osobiti doprinos i suradnju u provođenju kulturnih događanja na području općine Pitomača, vl. Boris Divković, župnik Župe svetog Petra Apostola u Starom Gracu, za osobiti doprinos i suradnju u provođenju kulturnih događanja na području općine Pitomača, Federico Dodero, predsjednik uprave Herbarium d.o.o. Kladare, za osobiti doprinos razvoju gospodarstva na području općine Pitomača.

Općinski vijećnici dali su suglasnost Općinskom načelniku za donošenje odluka o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za izvođenje krovopokrivačkih i limarskih radova na sanaciji krovišta Društvenog doma u Grabrovnici (Novogradec d.o.o. Pitomača), izvođenje radova na uređenju poučno-edukativne pješačke staze „Banov Brod“ (Komfort d.o.o. Zagreb) i radove redovitog održavanja nerazvrstanih cesta na području općine Pitomača Obrt za usluge građevinskom mehanizacijom „Zlatko“ vl. Zlatko Jakupec, Pitomača).

Općinskom načelniku dano je i ovlaštenje za potpisivanje Sporazuma o korištenju budućeg postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u Virovitici, a donesene su i izmjene Odluke o socijalnoj skrbi na području općine Pitomača, prihvaćene III. Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača, a izmijenjena je i ranije donesena Odluka o proglašenju statusa nerazvrstane ceste – javnog dobra u općoj uporabi za cestu u Jadi i Velikoj Črešnjevici.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content