Općini Sopje 500.000 kuna za rekonstrukciju zgrade svlačionice uz nogometno igralište u Društveni dom

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić prije nekoliko je dana donio odluku o odabiru projekata u okviru osiguranih sredstava za ”Program održivog razvoja lokalne zajednice”. S područja Virovitičko-podravske županije prošlo je ukupno 13 projekata ukupne vrijednosti 3.530.000 kuna. Za projekt ”Rekonstrukcija i prenamjena postojeće zgrade svlačionice uz nogometno igralište u Društveni dom” Općini Sopje je dodijeljeno maksimalnih 500.000 kuna.

Rekonstrukcija i prenamjena objekta u Novoj Šarovki pokreće se u svrhu potreba lokalnog stanovništva kojom će se osigurati primjeren prostor za društvena događanja, kao što su razne kulturne manifestacije, priredbe, a osigurati će se i uvjeti za rad udruga za sport i rekreaciju.

Navedenim projektom izvršila bi se obnova krovišta koje je u lošem stanju, dogradnja gornjeg kata, proširenje za terasu koja bi bila natkrivena, a unutarnje prostorije bi se preuredile i obnovile.

– Veliko hvala Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ministru Marku Paviću na sufinanciranju projekta proširenja i rekonstrukcije mjesnog doma u Novoj Šarovki. Projekt je to koji je tri godine bio u proračunu i nije bio realiziran. Ovom odlukom o sufinanciranju stvoreni su temelji za početak radova. Zahvala i svima koji su sudjelovali u izradi i prijavi samog projekta, jer je odrađen izvrstan posao i jedna smo od šest općina ili županija u Hrvatskoj koje su dobile maksimalno sufinanciranje u iznosu od 500.000 kuna – istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš. (www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content