Pressica HDZ-a: “Dok smo mi radili, Davor Bernardić je mijenjao fakultete i zamračio 260.000 kuna”

Županijski odbor HDZ-a održao je danas (utorak) konferenciju za novinare na temu nadolazećih parlamentarnih izbora. Predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić rekao je kako je HDZ pripremio sveobuhvatan program koji je okrenut budućnosti, fokusiran na stabilnost, gospodarski rast i društvenu solidarnost, a u narednim danima će ga javnosti predstaviti predsjednik stranke Andrej Plenković.

– Na ovim izborima biramo premijera između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića. Biramo između onih koji se uspješno bore za živote, zdravlje, sigurnost i brz oporavak gospodarstva, i onih koji potiču nepovjerenje, nesigurnost, šire laži i potiču govor mržnje. Vlada Andreja Plenkovića pravovremenim mjerama spasila je radna mjesta i gospodarstvo. Osigurane su minimalne plaće za 500.000 zaposlenika u ožujku i 600.000 u travnju, a sve kako bi se pomoglo u ovom teškom razdoblju pandemije. Svi smo svjesni da Hrvatsku, kao i cijeli svijet, čekaju veliki izazovi. No, međunarodne financijske institucije predviđaju nam jedan od najbržih oporavaka u EU – rekao je Đakić.

hdz press 19 5 2020 1

– Vjerujemo da se to prepoznaje na svim razinama i da je neusporedivo danas kada se neki pokušavaju bezobrazno i bahato osvrtati na proteklo razdoblje rada Vlade Andreja Plenkovića, kada demagogijom i populizmom žele nametnuti teme koje danas nikome ne trebaju. Nakon četiri godine se Davor Bernardić pojavio u Virovitici, mogu reći da je bilo i vrijeme da dođe na ove prostore koje je zaboravio. Ali bi ga htio podsjetiti da bi trebao posjetiti svoju bivšu kolegicu Nadu Čavlović Smiljanec kojoj se sudi zbog kriminalnih radnji kao šefici Porezne uprave. Ponovno nastupa bahato, ali vjerujemo da će se građani sjetiti kako je zamračio 260.000 kuna u svojem školovanju za koje ga goni Povjerenstvo za sukob interesa – istaknuo je Đakić, dodavši kako vjeruje da će građani, posebno oni naše županije, cijeniti rad, trud i zalaganje u radu svih njihovih dužnosnika, župana, gradonačelnika i načelnika.

Vlada Andreja Plenkovića za Virovitičko-podravsku županiju je učinila više nego i jedna vlada do sada, istaknuo je član Županijskog odbora HDZ-a i župan Virovitičko-podravski Igor Andrović.

– Šef oporbe Davor Bernardić i saborski zastupnik Domagoj Hajduković sjetili su se posjetiti Virovitičko-podravsku županiju ponovno pred izbore i onda nam prodavati naknadnu pamet. Volio bih da su češće bili tu da pitaju koji su to projekti i brige koji tište našu županiju i kako nam oni kao saborski zastupnici mogu pomoći da ih realiziramo. Ali očito nisu imali vremena, već se naše županije sjete od izbora do izbora. Nisu imali vremena jer je prvi od njih gospodin Bernardić bio zauzet školovanjem sa stipendijom koju kao dužnosnik nije smio primiti, a drugi je već poznat kao najrastrošniji zastupnik u Hrvatskom saboru, očito je morao putovati izvan Hrvatske pa nije stigao posjetiti našu županiju – rekao je Andrović, dodavši da ih unatoč tome poziva još jednom u Virovitičko-podravsku županiju da ih upozna s projektima koji su ostvareni za vrijeme Vlade premijera Plenkovića.

– Volio bi ih upoznati s brojnim projektima koji su ostvareni, za koje su mogli pomoći a nisu nikad pitali, a što je pomogla Vlada i razumijevanje premijera Andreja Plenkovića. Nema sektora u koji nismo ulagali u mandatu ove Vlade. Od poljoprivrede, gospodarstva, turizma, zdravstva, obrazovanja, više od 2 milijarde kuna je u ove 4 godine u mandatu ove vlade uloženo u našu županiju kroz razne projekte i EU sredstva, ali i nacionalna sredstva – rekao je Andrović te naveo neke od projekata.

hdz press 19 5 2020 7

– Upravo je u tijeku projekt rekonstrukcije pruge Virovitica-Pitomača, kapitalni projekti su i sustavi Aglomeracija Virovitica koji je odrađen i u Slatini i Pitomači koji tek trebaju krenuti. Izgradili smo i opremili novu zgradu Dnevne bolnice, obnovili smo domove zdravlja, zdravstvene institucije, izgradili smo sustave navodnjavanja. Gradimo Centar za istraživanje u mljekarstvu i Tehnološko inovacijski centar, napravili smo tri poduzetnička inkubatora, halu Viroexpo, obnovljeni su dvorci Janković u Suhopolju i Pejačević u Virovitici. Izgradili smo nove škole, studentski dom. Svi ovi projekti će doprinijeti još boljoj krvnoj slici naše županije, gospodarskom razvoju i zapošljavanju na području naše županije – rekao je Andrović dodavši kako uskoro kreće javna nabava za prvu dionicu brze ceste od Virovitice do Špišić Bukovice.

– I tako dok smo mi ove četiri godine radili ostvarujući ove projekte, ovaj dvojac mijenja fakultete i putuje po svijetu na račun poreznih obveznika i dolaze nam s pričom da bi nama prodavali nekakav restart. Mislim da to tako neće ići, mi na ovim izborima biramo između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, između onih koji znaju za naše probleme i između onih koji dođu svake 4 godine i prodaju pamet da znaju više od nas. Vlada Andreja Plenkovića je pokazala da se zna nositi i s najvećim izazovima. Vjerujem da će to naši birači znati prepoznati – zaključio je Andrović.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin rekao je kako brojke govore za sebe i stoje na strani Vlade Andreja Plenkovića.

– Više od 2 milijarde kuna je uloženo u ovu županiju, a više od pola, preko milijardu kuna je uloženo na području grada Virovitice. Zajedničkim trudom saborskih zastupnika Josipa Đakića i Tomislava Tolušića, ministrice Vesne Bedeković, sa županovim, našim i timovima u općinama napravili smo one stvari koje su do jučer bile nemoguće. Istaknut ću samo dva projekta koja su čekala preko 14 godina koji su čekali pravu Vladu koja će im dati vjetar u leđa, a riječ je o Dvorcu Pejačević i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju zajedno s dvoranom – rekao je Kirin, dodavši kako se oporba koristi populizmom i obećanjima, a potom nakon izbora zaboravljaju na njih. Rekao je kako oporba obećava bolji život, a u niti jednom momentu nisu rekli za što se zalažu, osim da pokupe saborski mandat.

hdz press 19 5 2020 8

– Matematika je egzaktna, zna se točno u lipu koliko je ova Vlada Andreja Plenkovića zajedno sa saborskim sastavom donijela dobra, ne samo Virovitici nego ostatku Hrvatske, možemo ju usporediti s ostalim vladama i jasno je da su napravili najviše – rekao je Kirin.

– Sada kada je došlo do frke u šećerani, tko je kriv? Grad je kriv, gradska politika i tako dalje. Ali da se malo vratimo u povijest. Kad je šećerana prodana i tko je bio glavni politički akter? Upravo čovjek koji je danas govorio na konferenciji za tisak Mate Vukušić. SDP je bio glavni do 2003. godine, ja sam gradonačelnik postao 1. travnja 2003., a prije toga je prodana šećerana a onda nije politika bila bitna, onda se nije miješala. A sada kada treba dijeliti naknadnu pamet, počinje prebacivanje vrućeg krumpira – rekao je Kirin, najavivši da je vrijeme da se kaže tko je, kad i gdje sjedio kad se odlučivalo.

– Izbor je jasan, Andrej Plenković je pokazao da zna i može. Uvjeren sam da će to birači znati prepoznati – zaključio je Kirin.

(www.icv.hr; foto: M. Rođak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content