TO ĆE BITI KAOS Španjolci najavili pakleni ritam i sulude termine utakmica u Primeri

Predsjednici Luis Rubiales i Javier Tebas napokon su pronašli zajednički jezik. Španjolski nogomet definitivno će se vratiti sredinom lipnja, no utakmice će se igrati svakog dana u tjednu, a neke će završavati i iza ponoći – prenosi tportal.hr

Još uvijek se radi na konkretnim terminima i točnom rasporedu utakmica, no suludi plan je već zabrinuo većinu klubova Primere. Naime, kako bi sezona završila u predviđenim rokovima klubovi će igrati utakmice u razmaku od samo 72 sata! Tako bi momčad koja krene s natjecanjem u ponedjeljak sljedeću utakmicu igrala u četvrtak, a potom i u nedjelju. Plan je da se susreti igraju svaki dan, svi bi bili u izravnim televizijskim prijenosima i ne bi bilo poklapanja dva dvoboja.

U takvom bi rasporedu Primera završila do 29. srpnja te bi španjolski predstavnici u europskim kupovima imali dovoljno vremena za pripremu svojih nastupa u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Za sada se niti jedan klub nije konkretno izjasnio za ili protiv ovog plana igranja utakmica svaka tri dana, no neki su već iskazali zabrinutost za zdravlje igrača. U takvom suludom ritmu utakmica postoji realna opasnost od težih ozljeda, posebice u klubovima koji imaju manji broj raspoloživih igrača.

Kako bi se izbjegle visoke temperature koje su ‘standard’ za Španjolsku u lipnju i srpnju plan je da se utakmice igraju u kasnijim večernjim terminima. Tako bi onaj najraniji bio 20 sati, a u najtoplijim dijelovima zemlje mečevi bi mogli počinjati u 23 sata ili čak pola sata kasnije! To znači da će takve utakmice u najboljem slučaju završavati nešto iza jedan sat iza ponoći…

Kako bi se sezona završila u predviđenom roku svi su se dogovorili da se utakmice mogu igrati i ponedjeljkom. Većina se klubova, prije svega zbog nezadovoljstva navijača, protivila tom prijedlogu, ali kako sada neće biti publike promijenili su mišljenje te će Primera u nastavku sezone ‘juriti’ i nepopularnim ponedjeljkom.

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content