U Društvenom domu u Turanovcu održana 31. sjednica Općinskog vijeća Općine Lukač

foto: ilustracija, Općina Lukač

U Društvenom domu u Turanovcu jučer (četvrtak) održana je 31. sjednica Općinskog vijeća Općine Lukač, na koju su se odazvali svi vijećnici.

Predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Živković pozdravio je sve nazočne i izrazio zadovoljstvo što se ponovno vide nakon dugo vremena zbog situacije koja je bila uzrokovana koronavirusom. Predložene su i usvojene sve točke Dnevnog reda, dana je suglasnost na odabir najpovoljnije ponude u postupku Javne nabave za održavanje nerazvrstanih cesta, puteva i mostova i suglasnost na Opće uvjete isporuke komunalne usluge za obavljanje dimnjačarskih poslova na području općine Lukač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Donesena je Odluka o prihvaćanju Sporazuma o korištenju postrojenja za sortiranje koje će se graditi u Virovitici i Odluka o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora u vlasništvu Općine.

Nazočnima se obratio Načelnik općinskog Stožera CZ Josip Kučan te upoznao vijećnike sa stanjem koje smo imali zbog situacija s koronavirusom i izdavanjem e-propusnica. Načelnik općine Lukač Đuro Bukvić upoznao je sve nazočne s trenutnim i budućim projektima koji se provode i koji su u planu ove godine. Situacija s koronavirusom je usporila sve planove, ali u tijeku je dugo očekivana izgradnja nogostupa u Kapela Dvoru, energetska obnova Društvenog doma u Dugom Selu Lukačkom je pri kraju, dok će i zgrada Općine Lukač za par mjeseci biti u punom sjaju.

-Prijavljujemo se na sve natječaje pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na koje se kao jedinica lokalne samouprave imamo pravo prijaviti, također i dalje ulažemo u makadamske ceste, tako da je poljski put između Gornjeg Bazja i Dugog Sela Lukačkog uređen za sve naše poljoprivrednike i rekreativce – poručuju.

(Općina Lukač)