U dva dana otkrivena tri slučaja salmonele u pilećem mesu

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da su otkrivena tri slučaja zaražene hrane salmonelom.

S tržišta su zbog prisutnosti salmonele povučena dva proizvoda pilećeg filea.

Jedan je proizvod od 400 grama LOT broja L 200514, s rokom trajanja do 23. svibnja 2020., u kojem je utvrđena bakterija Salmonella ser. Enteritidis. Proizvođač je Perutnina Ptuj – PIPO d.o.o., Čakovec, HR1316EU, a proizvod na tržište stavlja LIDL Hrvatska d.o.o.k.d., Velika Gorica. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.

Na službenim stranicama Perutnine Ptuj kažu kako svi potrošači koji su kupili proizvod dotičnog roka trajanja i serije, a nisu eventualno potrošili isti slobodni su vratiti proizvod u trgovinu u kojoj su ga kupili.

U drugom slučaju riječ je o pilećem fileu od prsa od 300 grama, LOT broj L 2350011002 / VUY0TT s rokom trajanja do 22. svibnja. Proizvođač je poljski Animex, a distributer za Hrvatsku je Mesna industrija braća Pivac.

Tako se zbog salmonele povlači pileći batak sa zabatkom bez kosti s kožom u pakiranju po pet kilograma poljskog proizvođača koji je na tržište stavio PPK Karlovac.

U trećem slučaju je riječ  o proizvodu LOT broja L 2350011344, s rokom trajanja do 26. svibnja 2020. godine u kojem je utvrđena bakterija Salmonella ser. Enteritidis. Proizvođač je Animex Foods Sp. z.o.o. Oddzial w Kutnie, PL10043902WE, Poljska. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podatcima.

Grupa Pivac je na svojim internetskim stranicama pozvala kupce da proizvod vrate u bilo koju maloprodajnu Pivac poslovnicu.

– Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti – stoji u priopćenju.

(www.icv.hr, Ministarstvo poljoprivrede)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content