U nedjelju, 17. svibnja Memorijalni biciklistički maraton od Virovitice do Pakraca

ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u suradnji s Udrugom maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” organizira u nedjelju, 17. svibnja biciklistički maraton Virovitica-Slatina-Pakrac, a koji će ići dionicom Virovitica-Slatina-Četekovac-Slatinski Drenovac-Bučje-Brusnik-Pakrac.

Maraton se organizira u spomen na žrtve i stradanja Hrvata kroz povijest, a u povodu 75. obljetnice genocida Jugoslavenske armije nad hrvatskim civilima i vojnicima na Bleiburškoj poljani. Na biciklističkom maratonu sudjelovati će članovi Biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” (veterani, branitelji i rekreativci) u sastavu Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar i Pavo Tutenov iz Slatine te Tomislav Kolec, Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice, uz logističku podršku članova HVIDR-a Slatina i HVIDR-a Orahovica.

Memorijalni biciklistički maraton startat će u nedjelju u 8:00 sati sa Gradskog groblja u Virovitici, dok je cilj predviđen za 15 sati u Pakracu. Tijekom biciklističke vožnje sudionici ovog maratona zastajati će kod spomen obilježja i mjesta stradanja hrvatskih civila i vojnika, gdje će im simboličnim paljenjem svijeća odati dužnu počast.

(www.icv.hr, bs, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content