U posljednjih mjesec i pol u VPŽ ušlo više od 120 tisuća osoba, pokušalo i 7 s izrečenom mjerom samoizolacije

Od početka kontrola prometnih pravaca prema susjednim županijama koje traju mjesec i pol dana, a vezano za pandemiju bolesti COVID 19, prema podacima policije kroz kontrolne punktove prošlo je ukupno 120.514 osoba, odnosno 97.097 vozila.

Promet se posebno intenzivirao posljednjih dana pa je tako, recimo, u ponedjeljak bilo dvostruko više i vozila i osoba u njima, 5.155 osoba u 3.968 vozila, nego li je to bilo u vrijeme strožih mjera.

– Na kontrolnim punktovima je za cijelo to vrijeme bilo 300 osoba koji su pokušali ući u Virovitičko-podravsku županiju bez propusnica. Osim toga, djelatnici policije obavili su i 1.209 kontrola mjere samoizolacije na kućnim adresama. Na njima smo zabilježili 22 kršenja, a sedam ih je bilo na kontrolnim prometnim punktovima, ukupno 29 – naglasio je voditelj službe policije PU VPŽ i član županijskog Stožera civilne zaštite Mario Župan.

Najviše kontrola samoizolacije djelatnici policije obavili su u vrijeme „praznika rada“, njih 304, jer je u to doba bio pojačan dolazak ljudi iz inozemstva.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content