U požaru gospodarskog objekta u Rezovačkim Krčevinama eksplodirale dvije ručne bombe

U travnju smo pisali o požaru koji je izbio u Rezovačkim Krčevinama u kojemu su u potpunosti izgorjeli gospodarski objekti u sklopu kojih se nalazio traktor, ogrijevna drva, auto prikolica te razni električni i mehanički alat. Naime, policija je danas izvijestila kako je požar na vlasništvu 68-godišnjaka izazvan djelovanjem otvorenog plamena uslijed čega se vatra proširila na obiteljsko domaćinstvo, a ugasili su ga djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Virovitica

No, ono što ovaj slučaj činilo potencijalno opasnijim je to što su u požaru eksplodirale dvije ručne bombe koje su se nalazile u objektu. Policija je izvijestila kako su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 68-godišnjak neovlašteno posjedovao dvije ručne bombe koje je čuvao u objektu kojeg je zahvatio požar.

Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

PU virovitičko-podravska uputila je apel građanima da vrate nelegalno oružje.

– Pozivaju se gađani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva koji će oružje i preuzeti. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije – poručuju iz policije.

(www.icv.hr; foto: arhiva)

[g-gallery gid=”587744″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content