Udruga Vretenac pokrenula Facebook kampanju ”Sve boje Vretenaca”

foto: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama "Vretenac" Slatina

Mjesec svibanj u kalendaru Udruge Vretenac zauzima posebno mjesto, jer se 16. svibnja obilježava Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine jednoglasno je donesena odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Ove godine slatinski Vretenci su odlučili cijeli mjesec posvetiti obilježavanju tog dana predstavljajući svoje najljepše boje, svoje članove i volontere provodeći Facebook kampanju ”Sve boje Vretenaca”.

Uz ”Četvrtak kod Vretenaca” u svibnju Vretenci ekskluzivno uvode i ”Ponedjeljak s Vretencima”. Dva puta tjedno, od četvrtaka 7. svibnja, na Facebook stranici Udruge Vretenac moći će se upoznati članovi i volonteri Udruge, njihovi hobiji, najdraže boje, snovi i želje. Predstavit će se 28 članova i 25 volontera, sve različitosti ali i sličnosti satkane u 53 boje Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.

– Ovo je još jedna u nizu Facebook kampanja Udruge Vretenac, koja se svojim aktivnostima, ali i porukom nastavlja na kamapnju ”Vretenci za autizam – Različitosti nas obogaćuju”. Istoimenu kampanju Vretenci su uspješno zaključili u srijedu, 29. travnja, šireći ljubaznost srijedom i uživajući u filmskim preporukama petkom. Vretenci su nas još jednom podsjetili da je ljepota uistinu u različitosti te vas upravo iz tog razloga pozivaju da zajedno s njima u svibnju obilježite Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama i uživate u različitostima otkrivajući međusobne sličnosti, jer samo ako dobro otvorite oči vidjet ćete one najljepše boje – kazali su iz Udruge Vretenac.

(www.icv.hr, adf, Udruga Vretenac)