Udruga Vretenac pokrenula Facebook kampanju ”Sve boje Vretenaca”

Mjesec svibanj u kalendaru Udruge Vretenac zauzima posebno mjesto, jer se 16. svibnja obilježava Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine jednoglasno je donesena odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja.

Ove godine slatinski Vretenci su odlučili cijeli mjesec posvetiti obilježavanju tog dana predstavljajući svoje najljepše boje, svoje članove i volontere provodeći Facebook kampanju ”Sve boje Vretenaca”.

Uz ”Četvrtak kod Vretenaca” u svibnju Vretenci ekskluzivno uvode i ”Ponedjeljak s Vretencima”. Dva puta tjedno, od četvrtaka 7. svibnja, na Facebook stranici Udruge Vretenac moći će se upoznati članovi i volonteri Udruge, njihovi hobiji, najdraže boje, snovi i želje. Predstavit će se 28 članova i 25 volontera, sve različitosti ali i sličnosti satkane u 53 boje Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.

– Ovo je još jedna u nizu Facebook kampanja Udruge Vretenac, koja se svojim aktivnostima, ali i porukom nastavlja na kamapnju ”Vretenci za autizam – Različitosti nas obogaćuju”. Istoimenu kampanju Vretenci su uspješno zaključili u srijedu, 29. travnja, šireći ljubaznost srijedom i uživajući u filmskim preporukama petkom. Vretenci su nas još jednom podsjetili da je ljepota uistinu u različitosti te vas upravo iz tog razloga pozivaju da zajedno s njima u svibnju obilježite Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama i uživate u različitostima otkrivajući međusobne sličnosti, jer samo ako dobro otvorite oči vidjet ćete one najljepše boje – kazali su iz Udruge Vretenac.

(www.icv.hr, adf, Udruga Vretenac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content