Upaljeni lampioni poginulim hrvatskim braniteljima povodom 792. rođendana grada Orahovice

Povjerenica Vlade RH za Grad Orahovicu Sanja Bošnjak, zamjenik župana VPŽ Darko Žužak te predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Orahovica na čelu s predsjednikom Sašom Risterom, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem lampiona kod spomen obilježja u središtu Orahovice, a povodom Dana i 792. rođendana grada.

– Grad Orahovica oduvijek je bio ponos Virovitičko-podravske županije po svojoj bogatoj povijesti i turističkim ljepotama i zato mi je danas bila čast kao povjerenici Vlade RH doći ovamo i odavanjem počasti onima koji su stvorili našu prelijepu Domovinu, hrvatskim braniteljima, uputiti i čestitku svim građanima Orahovice za njihov dan – rekla je povjerenica Bošnjak.

Dan grada Orahovice polaganje 2Zamjenik župana Darko Žužak rekao je kako je ponosan što je mještanin ovoga grada:

– Orahovica je uvijek sa mnom kamo god išao i s ponosom je svuda predstavljam. Danas je veliki 792. rođendan našeg grada i u ime Virovitičko-podravske županije od srca čestitam svim sugrađanima naš rođendan, a svim poginulim hrvatskim braniteljima neka je vječna slava i hvala što su nam omogućili da danas uživamo u slobodnoj nam Hrvatskoj – rekao je Žužak.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Saša Rister također je uputio čestitku svim Orahovčanima:

– Možemo i moramo biti ponosni na svoj grad koji je perjanica turizma ne samo županije nego cijele regije. Znamo koliko su Orahovčani dali u Domovinskom ratu i pokazali svoje veliko hrabro, hrvatsko srce i zato smo se odlučili i ovaj naš 792. rođendan posvetiti upravo njima, hrabrim hrvatskim braniteljima. Dragi sugrađani, od sveg srca želim vam sretan Dan grada i blagdan Našašća svetog Križa uz vjeru kako ćemo sve naredne rođendane grada proslaviti zajedno uz obilje sreće i veselja – rekao je Rister. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content