Vakula nam predviđa kišnu srijedu s gmrljavinom i tučom te vjetrovit četvrtak, a evo što kaže za kraj tjedna

Kao da se želi pošteno ispadati prije dva, tri, ponegdje možda i više suhih dana – u noći na srijedu i tijekom srijede, osobito prijepodne, u nekim će hrvatskim krajevima biti i obilnije kiše, gdjegod i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom, a osobito se u Dalmaciji ne smije isključiti mogućnost nevremena s tučom, kaže meteorolog Zoran Vakula.

Dodatne bi nevolje u kopnenom području mogao prouzročiti i često umjeren, mjestimice i jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak, na Jadranu većinom još jača bura – na sjevernom dijelu lokalno vjerojatno i s orkanskim udarima. I dok će razmjerno vjetrovito biti i u četvrtak, posebice u prvom dijelu dana, oblaka će biti zamjetno manje nego u srijedu, ponegdje vjerojatno i nimalo, piše Zoran Vakula za HRT.

Sunčano će biti i u mirniji petak i ponovno malo vjetrovitiju subotu, kada će dnevna temperatura zraka uz južni i jugozapadni vjetar ponovno porasti.

No, jutra će u petak i subotu u većini krajeva, osobito unutrašnjosti, biti najsvježija u ovome tjednu. Već u nedjelju je ponovno velika vjerojatnost za novu promjenu vremena, na kopnu i sjeverni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana buru, osobito u kopnenom području i pad temperature, te u većini krajeva kratkotrajnu kišu.

I ta moguća kiša u nedjelju, te osobito ova sigurna kiša u srijedu, ponegdje i obilna, dodatno će ublažiti posljedice dosadašnje suše, a i smanjiti opasnost od požara otvorenog prostora, koja je ovoga proljeća već ponegdje bila neuobičajeno visoka.

(tportal.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content