VIŠESTRUKI RECIDIVIST Vozio pijan, sud mu oduzeo automobil i odredio čak 41.000 kuna kazne

Vozač (53) s koprivničkog područja danas (utorak) je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici dobio novčanu kaznu od 41.000 kuna i oduzet mu je osobni automobil jer je po treći put od 1. kolovoza 2019. godine do 10. svibnja 2020. godine sjeo za volan automobila s koncentracijom alkohola u krvi većoj od 1,50 promila, izvijestila je policija, a objavio index.hr. 

Muškarac je u utorak ujutro doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici, nakon što je u ponedjeljak u 10.55 sati u Koprivničkoj ulici u Herešinu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također, vozač nije koristio sigurnosni pojas, piše policija koja je izvijestila i kako je vozač dosad dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj.

Index.hr piše i kako je riječ o višestrukom recidivistu koji je dosad prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude. (index.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content