Zamjenica ravnatelja HZJZ-a umiruje roditelje učenika: “Bolest je pod kontrolom, škole su sigurne”

– Škole su sigurne i neka djeca danas budu u školi kako bi se upoznali s novim pravilima koja postoje za epidemiološke uvjete. Situacija je epidemiološki takva da mnogo stvari možemo normalno raditi, pa tako i djeci omogućiti povratak u školu – rekla je državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja Branka Ramljak u emisiji U mreži prvog, prenosi RTL.

Branka Ramljak odgovorila je kako zna da ovo nije uobičajena situacija i da je normalno da su roditelji, kao i djeca, u velikom strahu.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja vrlo je decidirano u svojim stavovima. Slušali smo stručnjake i kad su oni su rekli da je rad u školi siguran kao i kod kuće, u tom trenutku pozvali smo svu djecu u škole – rekla je U mreži prvog.

– Procijenili smo da je situacija sigurna i zato smo pozvali svu djecu u škole i vrtiće. Praktički nemamo cirkulaciju virusa u populaciji za koju ne bismo znali kako se netko zarazio. Imamo i vrlo mali broj novozaraženih i ta bolest je, što se epidemiologa tiče, pod kontrolom i nema nekakve opasnosti ni za koga. Moramo reći da se u medicini sve svodi na šanse, izglede i rizike, tako je i ovdje. Tijek bolesti može biti različit. Kod nekoga će doći do zaraze, a kod nekoga neće. Otvorili su se i obiteljski domovi, nismo više zatvoreni u obiteljskoj cjelini na način da nismo ni s kim u kontaktu. Što se događa u obitelji, takav je rizik u vrtićima i u školi – dodala je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

– Postoji i subjektivni razlozi koji su uvjetovani bolešću djeteta ili nekog člana u obitelji, a postoji i strah roditelja da pošalje dijete u školu. Ne živimo u uvjetima koji su za nas do prije nekoliko mjeseci bili normalni. Svi smo oprezni, pogotovo smo oprezni i uplašeni za djecu. Želimo im omogućiti najbolje uvjete koji postoje. Za njih je povratak u škole siguran i važan, te sam sigurna da će u pravom dječjem ozračju završiti i ova školska godina – rekla je za kraj Ramljak.

(rtl.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content