ZAVRŠNA KONFERENCIJA Energetskom obnovom GDCK Virovitica znatno će se poboljšati kvaliteta boravka te utjecaj na zaštitu okoliša

U Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica uz nazočnost predsjednice GDCK Virovitica Margarete Ptiček i ravnateljice Željke Grahovac, u utorak je održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Crvenog križa“.

-Početna konferencija održana je u prosincu 2018. godine, a riječ je o projektu vrijednom 1.429.278,04 kune koji je odobren u sklopu javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ – napomenula je tom prigodom ravnateljica Željka Grahovac te dodala da je iznos odobrenih bespovratnih EU sredstava je 876.074,32 kune.

gdck zavrsna 2

-Iznos od 553.203,72, odnosno 37 posto su vlastita sredstva koja su GDCK Virovitica odobrena u HBOR-u kroz financijski instrument „ESIF“ kredita za energetsku učinkovitost uz godišnju kamatu od 0,25 posto na rok otplate od 10 godina uz jednu godinu počeka. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a izradila ga je Razvojna agencija VTA. Radovi koje je izvodila tvrtka „Slavić Inžinjering“ završili su 28. veljače ove godine. U izvješću o provedenom energetskom pregledu zgrade utvrđeno je da će se realizacijom ovog projekta doprinijeti godišnjoj uštedi toplinske energije za 71,85 %, povećati će se energetska učinkovitost zgrade i poboljšati kvaliteta boravka te utjecati na zaštitu okoliša. Unaprijediti će energetski razred zgrade iz D u B  te energetski razred G u E. I što je također vrlo važno, godišnja emisija CO2 smanjiti će se za 46,01 % u odnosu na sadašnje stanje – rekla je o prednostima energetske obnove Grahovac.

gdck zavrsna 1

Ovaj projekt sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica. (www.icv.hr, bs)

Nova zgrada

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content