ZNATIŽELJNA BELA Krmača se danas nakratko „prošetala“ Suhopoljem, čekalo ju 13 praščića

Ekipa ICV radija Virovitice danas (ponedjeljak) je zaprimila neobičan oglas: u Suhopolju je iz obiteljskog dvorišta u Vukovarskoj ulici odlutala krmača. Vlasnik Petar Duvnjak apelirao je na sve koji imaju informaciju, da mu se jave na mobitel. Budući da je riječ o zaista neuobičajenom oglasu, brzo su ga kontaktirali i mediji.

Njegova krmača Bela prije 18 dana donijela je na svijet 13 praščića i s njima je bila u dvorištu, kad je odlučila malo „prošetati“, rekao je.

– Otvorila je vrata ‘kapije’ i izašla na ulicu. Pokušao sam ju dozvati, čak sam i uzeo jedno od prasadi u ruku, mislio sam, glasanje će pomoći da prepozna da je riječ o njenom podmlatku, ali ništa. Odlutala je. Krenuo sam ju tražiti po poljskim putevima i napuštenim dvorištima, ali tada se vratila kući. Bila je u žitu i došetala se u dvorište. Hvala svima koji su bili spremni pomoći – kaže vlasnik, koji ističe kako su se povratku znatiželjne Bele najviše radovali mali praščići.

– Nikad to dosad nije napravila, nadam se da se neće ponoviti – napominje kaže Petar Duvnjak, spreman da skitnicu Belu odsad još više drži „na oku“. (www.icv.hr, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content