AKCIJA SPAŠAVANJA Malena roda ispala iz gnijezda u Gornjem Bazju: Sretno vraćena braći i sestrama

Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Područni ured Virovitica zaprimio je danas poziv građana o ispadanju mlade bijele rode iz gnijezda u mjestu Gornje Bazje. O prijavljenom slučaju obaviještena je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije.

Dolaskom na mjesto događaja, djelatnici Javne ustanove pristupili su pregledu mlade rode. Ozljede nisu utvrđene i zaključeno kako je roda dobrog zdravstvenog stanja te spremna za povratak u gnijezdo. Kontaktirana je Elektra Virovitica koja je ubrzo uputila kamion s dizalicom kako bi se mladu bijelu rodu vratilo u gnijezdo.

image001 1Uz koordinaciju djelatnika Javne ustanove, djelatnici Elektre Virovitica uspješno su vratili mladu rodu u gnijezdo prilikom čega je utvrđen zavidan broj od ukupno 5 ptića u gnijezdu.

Osim ovakve dobre suradnje s građanima prilikom spašavanja bijelih roda, Elektra Virovitica i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije nastavljaju suradnju tokom sljedećeg tjedna kada će zajedno sa ovlaštenim prstenovačem Ivanom Darkom Grlicom provesti prstenovanje mladih bijelih roda u gnijezdima na području Virovitičko – podravske županije. (virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content