Ako to situacija s koronavirusom dopusti, Županijsko prvenstvo u oranju trebalo bi se održati 22. kolovoza u Virovitici

Udruga orača Virovitičko-podravske županije održala je u Vaškoj svoju izvještajnu godišnju skupštinu, na kojoj je zamjenik predsjednika udruge Siniša Hrgović podnio izvješće o radu udruge u prošloj godini te podnio plan rada za ovu godinu, koji je i jednoglasno prihvaćen.

– Težište rada udruge i ove godine biti će između ostalog na omasovljivanju članova, posebice mladih orača, a sve s ciljem populariziranja kvalitetnog i brzog oranja kako za redovne ratarske poslove, tako i za oračka natjecanja – istakao je Siniša Hrgović, koji je pri tom napomenuo da je epidemija koronavirusa znatno utjecala na planove održavanja natjecanja. Tako je izostalo županijsko natjecanje u oranju koje se obično održava tijekom svibnja, a još je uvijek neizvjesno da li će se ono održati tijekom ove godine. U svakom slučaju, planiramo ga, ako to bude bilo moguće zbog koronavirusa 22. kolovoza ove godine, a održalo bi se u Virovitici pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i u organizaciji Udruge orača županije – rekao je Siniša Hrgović te napomenuo da se ove godine neće održati niti državno, nego je ono prolongirano za iduću godinu, pa će se shodno tome uskladiti i treninzi orača.

IMG 1700 Medium

-Oračka udrugu VPŽ i njeni orači natjecatelji jedni su od najboljih u Hrvatskoj, a tome u prilog govore medalje koje naši orači donose sa oračkih natjecanja, ali isto tako općina Suhopolje je dva puta bila domaćin državnog prvenstva u oranju, što je također dokaz zašto se nalazimo u vrhu oranja u Hrvatskoj – rekao je na kraju zamjenik predsjednika udruge, ujedno i trener županijske i državne oračke reprezentacije Siniša Hrgović.

IMG 1696 Medium

Podršku radu udruzi su dali i gosti, između ostalih i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok, načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”594949″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content