Andrej Plenković u Slatini: U ovu županiju u mandatu naše Vlade uloženo je uvjerljivo najviše do sada

U sklopu kampanje za nadolazeće parlamentarne izbore Slatinu je posjetio predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. U pratnji kandidata s liste za IV. izbornu jedinicu Josipa Đakića, Marka Pavića, Vesne Bedeković, Igora Fazekaša i Igora Androvića, te domaćina predsjednika GO HDZ-a Slatina Mirana Janečića, družio se s građanima u središtu Slatine.

plenkovic slatina 11

– Veliko mi je zadovoljstvo da Hrvatska demokratska zajednica ovdje uživa kvalitetnu potporu, osobito u ovoj županiji. Očekujem da će kandidatkinje i kandidati tijekom preostalih šest dana kampanje predstaviti postignuća Vlade Republike Hrvatske i doprinos razvoju ove županije. Mi smo samo u pogledu jačanja financijske snage Županije, gradova i općina, ovdje povećali prihode za 90 milijuna kuna. Ugovorili smo 1,7 milijardi kuna europskih sredstava. Također, u ovoj krizi COVID-a za sada su isplaćena 62 milijuna kuna radnicima u Virovitičko-podravskoj županiji – rekao je Plenković, dodavši da je za ruralni razvoj investirano više od 700 milijuna kuna.

plenkovic slatina 29

– Ovdje je jako dobra i razvojna agencija na županijskoj razini koja je zaista pokazala kako se učinkovito mogu apsorbirati europska sredstva i stoga ovaj poduzetni duh koji postoji u Virovitičko-podravskoj županiji nastojimo podržati svim mjerama kroz projekt Slavonija, za kojeg podsjetit ću do sada je ugovoreno 12,8 milijardi kuna. U svakom slučaju očekujem da ovdje ponovimo najmanje rezultat kakav je bio 2016., to je šest mandata, a očekujem i da se borimo za sedmi mandat s obzirom na kvalitetne kandidatkinje i kandidate ovdje u Slavoniji.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”595281″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content