Dječji vrtić u Suhopolju nagodinu će moći pohađati 120 mališana, od kojih 40 jasličkog uzrasta

Čak 120 mališana sljedeće će godine moći boraviti u prostorijama novog dječjeg vrtića u Suhopolju. Ono zbog čega su mještani i načelnik presretni, je činjenica da će čak 40 polaznika moći biti jasličkog uzrasta.

– Riječ je o projektu vrijednom 9,3 milijuna kuna koji će pružiti novi standard općini Suhopolje. Novi i veći dječji vrtić pružat će kvalitetniji sadržaj za dosadašnje vrtićke uzraste, ali po prvi puta na području naše općine imat ćemo priliku smjestiti djecu jasličkog uzrasta. To s nestrpljenjem naši sumještani očekuju – rekao je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat, dodavši da se završetak radova očekuje u studenom ove godine.

IMG ba394eb1c92699fc57925e681de89636 V

Izgradnju vrtića, kojeg u stopostotnom iznosu financira Ministarstvo poljoprivrede putem mjere iz Programa ruralnog razvoja i jedan je od 11 koji se gradi na području naše županije, obišli su, u pratnji načelnika Horvata, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak.

– Nakon izgradnje 11 vrtića neće biti općine koja neće imati svoj vrtić. Tako stvaramo bolje uvjete za djecu i roditelje koji žive u ruralnim krajevima. Vjerujem da će svi ti vrtići doprinijeti boljoj kvaliteti života u našoj županiji pa tako da će i ovaj vrtić u Suhopolju biti poticaj za povećanje obitelji i ostanak mladih obitelji ovdje na području općine – istaknuo je župan Igor Andrović.

IMG 89a3d29f20cc40b1d383d8f743e1cbeb V

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković istaknula je važnost međuresorne suradnje u pitanju demografije.

– Izgradnja dječjih vrtića diljem cijele Hrvatske, a u mandatu ove Vlade izgrađeno ih je, adaptirano i dograđeno ukupno 500, financira se iz različitih izvora što je dokaz da je ova Vlada pristup demografskoj revitalizaciji doista shvatila ozbiljno i sve demografske mjere financiraju se iz različitih izvora. Konkretno izgradnja, dogradnja i adaptacija vrši se posredstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva graditeljstva i Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike – rekla je ministrica Bedeković dodavši da njeno Ministarstvo sudjeluje i u sufinanciranju ulaganja u kvalitetu rada vrtića, odnosno u produljen rad dječjih vrtića.

Cilj je, kako kaže, osigurati dvosmjenski rad dječjih vrtića te proširiti lepezu usluga za djecu. Od ove godine Ministarstvo sufinancira rad dječjih vrtića za 79 općina s 500 kuna po djetetu. Osam se nalazi na području Virovitičko-podravske županije, a jedan od njih je i suhopoljski.

– To je jedna jako važna pomoć ne samo općinama, nego i demografska mjera pomoći obiteljima koje imaju djecu u dječjem vrtiću – zaključila je ministrica.

(www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”593670″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content