DVD VOĆIN SPREMNO ČEKA DONACIJU Uredili vatrogasni dom i izgradili garažu za vozila koja stižu iz Tirola

Već nekoliko godina iz austrijskog Tirola vatrogascima s područja Virovitičko-podravske županije stižu donacije, različita vatrogasna i osobna vozila. Donaciju očekuje i DVD Voćin, pa je Općina Voćin uskočila u pomoć svojim vatrogascima financijskim sredstvima kojima je uređen vatrogasni dom i napravljena nova garaža za vatrogasna vozila.

Nakon otvaranja dječjeg vrtića u Ćeralijama i obilaska Geo-info centra u Voćinu, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš i domaćin, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, posjetili su danas (srijeda) vatrogasni dom u Voćinu gdje su ih dočekali vatrogasci te predsjednica DVD-a Matea Doner i vatrogasni zapovjednik Zdravko Ojkić.

IMG 9838

– Po vatrogasna vozila, koja ćemo dobiti iz austrijskog Tirola, trebali bi otići u devetom mjesecu. Kako bi spremni dočekali vozila izgradili smo spremišta gdje je postavljena nova stolarija i nova motorna automatska vrata, a obijali smo i uredili fasadu vatrogasnog doma. U realizaciji cijelog projekta financijski nam je pomogla Općina, dio posla odradili su radnim akcijama naši vatrogasci, dok su drugi odrađivale firme – upoznala je goste predsjednica DVD-a Voćin Matea Doner, koji su pohvalili vrijedne voćinske vatrogasce.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)
[g-gallery gid=”594598″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content