FOTO Obilježen Dan općine Donja Motičina i blagdan Srca Isusova

Općina Donja Motičina slavi svoj dan i blagdan Srca Isusova. U povodu proslave, održano je svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća za poginule hrvatske branitelje ispred njihovog spomen obilježja u središtu Donje Motičine, kojem je uz načelnika Željka Kovačevića nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

-Ono najmanje što možemo učiniti za naše heroje koji su položili svoje živote na oltar Domovine, je prisjetiti ih se na jedan dostojanstven način, ali moram reći kako, ne samo u ovim prigodama, nego nam to sjećanje stalno mora biti u glavi jer to su ljudi koji su prvi stali na branik naše Domovine i koji su dali krv za sve ovo što mi danas imamo – kaže načelnik Kovačević.

Dan općine Donja Motičina 18

Donja Motičina je mala, ali iznimno marljiva općina koja itekako brine o svakom svom sumještaninu.

-Uvijek težimo da ne idemo s nekim pojedinačnim, parcijalnim problemima nego da okupimo ono što je najbitnije za život ovog trenutka, ali gledamo i prema naprijed i radimo na stvarima koje su dugoročne. Zaista pazimo da sva naša tri naselja budu jednako zastupljena i da imaju sve što im je potrebno za normalan život. Koristim ovu prigodu da svim mojim sumještanima od srca čestitam naš crkveni god i Dan općine. Neka ga provedu u miru i sreći – zaključio je načelnik Kovačević.

Dan općine Donja Motičina 16

Zamjenik župana Goran Ivanović pohvalio je rad općinskog tima i načelnika Kovačevića.

-Načelnik i njegov tim su pokazali kako se bori za svoje mjesto i svoj kraj i to je ono što i mi kao županija promičemo. Župan osječko-baranjski je tu vrlo jasan, uvijek kaže kako sve općine na području županije trebaju ravnomjeran razvoj, kao uostalom i cijela Slavonija, Baranja i Srijem i svi zajedno ćemo učiniti sve da tako i ostane. U ovom svečarskom trenutku možemo samo obećati kako ćemo ovako dobru suradnju nastaviti i u vremenu koje je ispred nas – rekao je Ivanović.

Dan općine Donja Motičina 14

Proslava Dana općine i blagdana Srca Isusova nastavljena je svečanom procesijom kroz mjesto od kapelice Srca Isusova do crkve Svih svetih u kojoj su tradicionalno djevojčice u bijelim haljinama prosipale latice cvijeća ispred kipa Srca Isusova, kojeg su nosili mladići i djevojke obučeni u narodnu nošnju. Proslava je završena Svetom Misom ispred crkve Svih svetih koju je predvodio pater fra Matija Marijić iz župe Svetog Filipa i Jakova Vukovar.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”593610″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content